Σκότωσε τη σύζυγό του επειδή του μίλησε άσχημα – Ισόβια κάθειρξη

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε χθες και σε δεύτερο βαθμό από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πάτρας ένας 61χρονος Αλβανός για τη δολοφονία της συζύγου του, σε χωριό της Δυτικής Αχαΐας.

Το άγριο φονικό είχε γίνει τον Ιούνιο του 2014 στα Αγιοβλασίτικα, με τον δράστη να μαχαιρώνει εν ψυχρώ την σύζυγό του με ένα κουζινομάχαιρο μήκους 30 εκατοστών μέσα στο σπίτι τους, έπειτα από έντονο καυγά.

Μάλιστα ο δράστης είχε τυλίξει το πτώμα της 45χρονης συζύγου του με το χαλί που ήταν πνιγμένο στο αίμα, και αμέσως μετά μετέβη στο ΑΤ Κάτω Αχαγιάς όπου ομολόγησε.

Ο δράστης είχε πει τότε ότι θόλωσε, γιατί νόμιζε πως η σύζυγός του μιλούσε στο τηλέφωνο με τον εραστή της. Χθες στο δικαστήριο απέφυγε να επαναλάβει τους ίδιους ισχυρισμούς και παρουσιάστηκε με «καλό προσωπείο». Είπε ότι μόλις είχε επιστρέψει στο σπίτι με τη γυναίκα του, μετά από οκταήμερη νοσηλεία της στο νοσοκομείο και αντί να ξεκουραστεί, αυτή επέμενε να πάει αμέσως να εργαστεί ως οικιακή βοηθός.

ΤΗΝ ΣΚΟΤΩΣΕ ΓΙΑ …ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ

Προσπαθούσε να την αποτρέψει από το να πάει στην εργασία της επειδή την αγαπούσε και τη νοιαζόταν, είπε στο δικαστήριο αλλά η σύζυγός του επέμενε. «Μου μίλησε απότομα και άσχημα. Μου έθιξε τον ανδρικό εγωισμό και με χτύπησε στο στήθος περνώντας από μπροστά μου. Εχασα τη ψυχραιμία μου και ήρθαμε στα χέρια, γιατί προσπαθούσα τόσο για την υγεία της» είπε ο κατηγορούμενος.

Δεν θυμόταν όμως πώς σκότωσε την σύζυγό του με το κουζινομάχαιρο που βρήκε στο τραπέζι.

Ο θάνατός της, ήταν ακαριαίος καθώς τα πλήγματα που της επέφερε ήταν πολύ ισχυρά και σε δύναμη και έκταση. «Επεσε στα πόδια μου και τότε κατάλαβα τι έγινε» πρόσθεσε ο 61χρονος.

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου τον ρώτησε, γιατί τύλιξε το πτώμα με το χαλί και απάντησε ότι, δεν ήθελε να το δουν τα παιδιά του και το εγγόνι του, όταν θα επέστρεφαν από τη θάλασσα.

Ο κατηγορούμενος δήλωσε μετανιωμένος: «Δεν μπορούσα να φανταστώ ποτέ ότι θα έφτανα σε αυτή την πράξη. Αν είχα σκεφθεί έστω μια στιγμή, δεν θα γινόταν αυτό» είπε και πρόσθεσε «αυτό που έκανα ήταν ό,τι χειρότερο μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος. Αν μπορούσα να γυρίσω το χρόνο πίσω… Ζητώ συγγνώμη απ’ όλους, ξεκινώντας από το παιδί μου και από τον θεό» είπε σκουπίζοντας τα μάτια του.

ΚΑΥΓΑΔΕΣ ΚΑΙ ΖΗΛΟΤΥΠΙΕΣ

Η αδελφή του θύματος παρουσίασε στο δικαστήριο μια διαφορετική εκδοχή της υπόθεσης. Είπε, ότι το ζευγάρι είχε συνέχεια καυγάδες. «Μια ζωή τη ζήλευε. Τη χτύπαγε άσχημα πολλές φορές γιατί πίστευε ότι δεν του ήταν πιστή», κι αυτό, γιατι η αδελφή της έμενε στα Αγιοβλασίτικα με τα παιδιά της, όπου εργαζόταν, ενώ ο σύζυγός της έμενε στην Αλβανία και ερχόταν στο χωριό περιστασιακά.

Περιέγραψε έναν άνθρωπο που ζήλευε παθολογικά τη σύζυγό του, πιστεύοντας ότι τον απατούσε, ενώ αυτός στην πραγματικότητα διατηρούσε εξωσυζυγικές σχέσεις.

Είπε, ότι η αδελφή της είχε καταθέσει αίτηση διαζυγίου στην Αλβανία, αλλά υπαναχώρησε μετά από εκκλήσεις του άνδρα της και για χάρη των παιδιών. Η σχέση τους όμως είχε διαρραγεί οριστικά.

ΠΙΣΤΕΥΕ ΟΤΙ ΤΟΝ ΑΠΑΤΟΥΣΕ

Η συνήγορος υπεράσπισης, δικηγόρος Πύργου, Αλεξάνδρα Κβάσνιουκ, προσπάθησε να ελαφρύνει τη θέση του εντολέα της, επικαλούμενη βρασμό ψυχικής ορμής λόγω ερωτικής ζηλοτυπίας. Μίλησε για μια διαταραγμένη σχέση και για ανασφάλειες που ώθησαν τον κατηγορούμενο να έχει μια λανθασμένη συμπεριφορά στον έγγαμο βίο του.

Ζήτησε παράλληλα από το δικαστήριο να αναγνωρίσει μειωμένο καταλογισμό και ελαφρυντικά στον εντολέα της, αλλά τίποτα απ’ όλα αυτά δεν έγινε δεκτό. Το δικαστήριο μετά από πρόταση και του εισαγγελέα, τον καταδίκασε πάλι σε ισόβια δεσμά για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. «Ηξερε ότι την σκότωνε για να την τιμωρήσει» είπε ο εισαγγελέας.

Ο κατηγορούμενος αποχώρησε για τη φυλακή, με τις κατάρες της αδελφής του θύματος να τον συνοδεύουν: «Εκεί θα πας, μαζί της, να τη βρεις…».

pelop

Σχόλια:

more recommended stories