Πατρών-Πύργου: Πρώτη έγκριση από την Ευρωπαϊκή Ένωση

Το επόμενο έτος αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες για την κατασκευή του οδικού άξονα μήκους περίπου 70 χιλιομέτρων από την Πάτρα έως τον Πύργο.

Η έναρξη του έργου θα βάλει τέλος σε μία περίοδο παρατεταμένης αβεβαιότητας και πολιτικής αντιπαράθεσης αναφορικά με την τύχη της σημαντικής επένδυσης, η οποία όταν ολοκληρωθεί στις αρχές του 2025 θα αναβαθμίσει ριζικά το επίπεδο οδικής ασφάλειας για τους πολίτες της Αχαΐας και της Ηλείας, αλλά και για το σύνολο των οδηγών που θα χρησιμοποιεί τον αυτοκινητόδρομο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μοναδική εκκρεμότητα που απομένει να διευθετηθεί ενόψει της έναρξης των έργων είναι η έγκριση της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ένταξη του τμήματος Πάτρα – Πύργος στην Ολυμπία Οδό.Οπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, οι οποίες παρακολουθούν στενά την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων με την Κομισιόν, πριν από λίγες ημέρες η Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Αγοράς, Βιομηχανίας και Επιχειρηματικότητας απάντησε θετικά στο αίτημα του υπουργείου Υποδομών για την ανάθεση του έργου στην κοινοπραξία της Ολυμπίας Οδού.

Τις επόμενες ημέρες η ελληνική πλευρά θα στείλει στην ευρωπαϊκή Διεύθυνση Ανταγωνισμού το φάκελο με τα στοιχεία της συμφωνίας παραχώρησης Δημοσίου – Ολυμπίας Οδού, τα οποία αφορούν στη μελέτη κόστους – οφέλους και του χρηματοοικονομικού μοντέλου.

Πρόκειται για απαραίτητη διαδικασία προκειμένου να βεβαιωθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι δεν υφίσταται ζήτημα έμμεσης ή άμεσης κρατικής ενίσχυσης, αναφέρει η εφ. Πελοπόννησος.

Σχόλια:

more recommended stories