ΑΧΑΙΑ: Δεν ανοίγει τη Δευτέρα το λιανεμπόριο

Μετά την έκτακτη σύσκεψη την Παρασκευή το απόγευμα, οι ειδικοί εισηγήθηκαν να μην ανοίξει το λιανεμπόριο στις περιοχές που βρίσκονται στο “βαθύ κόκκινο”

Οριστικό εντέλει το “μπλόκο” στην επαναλειτουργία των καταστημάτων σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη καθώς σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση έκανε δεκτή την εισήγηση που υπέβαλε η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων.

Η επιτροπή εμπειρογνωμόνων συνεδρίασε εκτάκτως και εισηγήθηκε να μην ανοίξει το Λιανεμπόριο στις 5 Απριλίου στις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Αχαΐας και Κοζάνης. Επίσης, συνεχίζεται η απαγόρευση στις διαδημοτικές μετακινήσεις.

Αποφασίστηκε η διενέργεια μαζικών τεστ στις επιχειρήσεις από τον ΕΟΔΥ.

Από νωρίς, είχαν διαρρεύσει πληροφορίες πως επικράτησε κατά τη σύσκεψη έντονος προβληματισμός για το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων στις περιοχές που εξακολουθούν να κατατάσσονται στο “βαθύ κόκκινο” και ειδικότερα για τις περιοχές Θεσσαλονίκης, Κοζάνης και Αχαΐας. Αυτή την ώρα πραγματοποιείται έκτακτη σύσκεψη της επιτροπής εμπειρογνωμόνων και συμμετέχουν οι υπουργοί Υγείας Βασίλης Κικίλιας και Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Η απόφαση για άνοιγμα του λιανεμπορίου προκάλεσε έντονες αντιδράσεις ήδη από την ανακοίνωσή της. Ενδεικτικά είναι τα όσα είπε στο MEGA, ο ιατρός ερευνητής, Γιώργος Παυλάκης, ο οποίος έκανε λόγο για «παγκόσμια πρωτοτυπία».

«Είναι παγκόσμια πρώτη το να ανοίγει μια χώρα στην κορυφή του επιδημικού κύματος. Είναι επικίνδυνο. Θα εξαρτηθεί από τη συμπεριφορά όλων το πώς θα πάει ακριβώς» σημείωσε ο κ. Παυλάκης λέγοντας ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να είναι σε θέση να πάρει πίσω τα μέτρα που εξήγγειλε αν τα πράγματα ξεφύγουν.

«Οι ελληνικές Αρχές πρέπει να είναι σε συνεχή εγρήγορση» τόνισε ο γιατρός, σημειώνοντας ότι έλληνες πολίτες θα πρέπει να δείξουν αυτοσυγκράτηση προκειμένου να μην έχουμε φαινόμενα συνωστισμού και να μην αυξηθούν πολύ οι επαφές, πράγμα πολύ δύσκολο.

Ακόμα, ο κ. Παυλάκης υπογράμμισε ότι το άνοιγμα θα οδηγήσει σε αύξηση κρουσμάτων, ελπίζοντας «ότι δε θα είναι μεγάλη», ενώ τόνισε ότι το Πάσχα θα πρέπει να το περάσουμε με περιορισμούς.

«Θα πρέπει το Πάσχα να το ζήσουμε με περιορισμούς για να υπάρξει ένα καλό καλοκαίρι» κατέληξε ο γιατρός.

Σχόλια:

more recommended stories