Πάτρα – Φυλακές Αγίου Στεφάνου: Απεργούν οι εξωτερικοί φρουροί

Σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις βρίσκονται από χθες οι εξωτερικοί φρουροί των φυλακών του Αγίου Στεφάνου Πατρών, ζητώντας την οριστική επίλυση θεσμικών και οικονομικών αιτημάτων που εκκρεμούν για χρόνια.

Η κατάσταση χαρακτηρίζεται τραγική και σε τοπικό επίπεδο, με τις διεκδικήσεις να εντοπίζονται από ιδρύσεως της υπηρεσίας, το 2000.

Μετέχουν στην πανελλαδική κινητοποίηση που προκήρυξε η Πανελληνία Ομοσπονδία Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης (ΠΟΥΕΦ) από τις 15 μέχρι και τις 19 Φεβρουαρίου.

Μια από τις βασικές διεκδικήσεις των συνδικαλιστικών οργάνων των φρουρών είναι η θεσμοθέτηση πλαισίου για την αμοιβή της υπερεργασίας και της χορήγησης των οφειλόμενων ρεπό.

Στις φυλακές της Πάτρας, όπως αποκάλυψε η «Π», τα χρωστούμενα ρεπό από το 2000 -έτος ίδρυσης της υπηρεσίας-, ανέρχονται σε 5.600. Σε κάποιες περιπτώσεις εξωτερικοί φρουροί, έχουν προχωρήσει μεμονωμένα στη διεκδίκηση των δεδουλευμένων, δικαστικά υποβάλλοντας αγωγές.

Επιπλέον, μεταξύ των αιτημάτων είναι οι προσλήψεις προσωπικού, η κάλυψη κενών οργανικών θέσεων, η αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου μηχανοκίνητου στόλου, η καταβολή αποζημίωσης για την προμήθεια ατομικού εξοπλισμού, η ανάδειξη της ιεραρχίας της υπηρεσίας Εξωτερικής Φρούρησης των καταστημάτων κράτησης κ.ά.

Οπως τονίζεται από συνδικαλιστικούς κύκλους, οι κινητοποιήσεις είναι η απαρχή μιας σειράς αντιδράσεων, καθώς όπως λένε «πλέον ο κόμπος έφθασε στο χτένι».

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Σχόλια:

more recommended stories