Αχαΐα: 400 οι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων, μόλις 8 τα πρόστιμα

Σε πλήρη ισχύ, βρίσκονται στην Αχαΐα από την Τρίτη τα περιοριστικά μέτρα πρόληψης και αποφυγής διασποράς του covid-19, που επεβλήθησαν με απόφαση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά.

Συστηματικοί και διαρκείς, είναι οι έλεγχοι της Αστυνομίας για την τήρηση των ειδικών μέτρων, που αφορούν στην προσωρινή αναστολή λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος -από τις 12 το μεσάνυχτα μέχρι τις 5 το πρωί της επομένης- και άλλων χώρων συνάθροισης κοινού και την υποχρεωτική χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους. Οι εντολές και οι οδηγίες που έχουν δοθεί, όπως πληροφορείται η «Π» είναι σαφείς, αυστηροί έλεγχοι για την πλήρη εφαρμογή του νόμου.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Στην Αχαΐα, την πρώτη ημέρα του ειδικού καθεστώτος, σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας, πραγματοποιήθηκαν 400 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν σε οκτώ περιπτώσεις, χρηματικά πρόστιμα των 150 ευρώ, για μη χρήση μάσκας. Ειδικότερα, πέντε σε πεζούς, δυο σε πελάτες καταστήματος και ένα σε επιβάτη λεωφορείου. Πρόκειται, για τα αποτελέσματα των ελέγχων που διενεργήθηκαν, από τις 6 το πρωί της Τρίτης (6 Οκτωβρίου) μέχρι και τις 6 το πρωί της Τετάρτης.

Σχόλια:

more recommended stories