ΠΑΤΡΑ: Οι ιδιοκτήτες ΤΑΞΙ προχωρούν σε κινητοποιήσεις

Κινητοποιήσεις του κλάδου ΕΔΧ ΤΑΧΙ

Η ανακοίνωση του Σωματείου Ιδιοκτητών Αυ/των Ταξί Πατρών & Περιχώρων αναφέρει:

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Ιδιοκτητών Αυ/των Ταξί Πατρών & Περιχώρων κατά τη συνεδρίαση του, τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου και εξετάζοντας τα αδιέξοδα που έχει περιέλθει ο κλάδος, αποφάσισε ομόφωνα να προβούμε σε κινητοποιήσεις αρχής γενομένης την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου, με τρίωρη στάση εργασίας (από 9:00 έως 12:00) και εποχούμενης πορείας και απόδοσης ψηφίσματος διαμαρτυρίας στον Περιφερειάρχη κο Νεκτάριο Φαρμάκη με στόχο την προώθηση του στον Πρωθυπουργό της χώρας.

Οι κινητοποιήσεις, ως μοναδικό μας όπλο, κρίνονται πλέον απαραίτητες και αποτελούν μονόδρομο ούτως ώστε να ασκηθεί πίεση στην Κυβέρνηση για να δώσει την ανάλογη προσοχή στον κλάδο. Πρέπει να δρομολογήσει λύσεις στα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί διαχρονικά και τα οποία έχουν οξυνθεί ιδιαίτερα κατά την περίοδο της πανδημίας Covid-19. Έχουμε φτάσει σε πλήρη αδιέξοδο, σε σημείο υπέρβασης των ορίων αντοχής μας και αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα στήριξης του κλάδου θα οδηγηθούμε σε οριστική φτωχοποίηση και αφανισμό.

Ο κλάδος κατά κοινή διαπίστωση είναι από τους πιο πληττόμενους. Ορθά είναι σε λειτουργία μόνο για κοινωνικούς λόγους καθώς μετακινεί πλέον μόνο ευπαθείς ομάδες, ωστόσο, δεν υπάρχει αντικείμενο εργασίας λόγω των περιοριστικών μέτρων και της απαγόρευσης κυκλοφορίας των πολιτών. Συνεπώς, οι επαγγελματίες φορτώνονται με έξοδα λειτουργίας αφού τα έσοδα είναι ανύπαρκτα και αντί να ενισχυθούν με επιδόματα ειδικού σκοπού όπως συμβαίνει σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχουν εγκαταλειφθεί με αποτέλεσμα να οδηγούνται σε αδιέξοδο και καταστροφή.

Ενώ πρόκληση αποτελεί και η ρατσιστική αντιμετώπιση του κλάδου, εξαιρώντας τον από επιδόματα και ενισχύσεις που προβλέπονται βάσει του νόμου 4714/2020 για τις υπόλοιπες επιβατικές και χερσαίες  μεταφορές όπως ΚΤΕΛ, τουριστικά, ΕΡΓΟΣΕ κτλ

Μεγάλο πρόβλημα αποτελεί και η δρομολόγηση αλλαγής θεσμικού πλαισίου λειτουργίας του, χωρίς καμία ενημέρωση και διαβούλευση με τη συνδικαλιστική ηγεσία του κλάδου. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα τη μείωση του έργου της ειδικής μεταφοράς προσώπων και την απόδοση του σε πολυεθνικές εταιρείες διαμεσολάβησης κλπ, με το πρόσχημα της αυτορρύθμισης της αγοράς αδιαφορώντας για τα καταστροφικά αποτελέσματα φτωχοποίησης του κλάδου.

Σημείωση 1: Για την επιτυχία της κινητοποίησης θα γίνουν δύο προσυγκεντρώσεις των οχημάτων ΕΔΧ ΤΑΧΙ στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο καθώς και στον Σταθμό Υποδοχής. Οι πορείες θα είναι υπό τη μορφή φάλαγγας ενός οχήματος, για να μην παρακωλύεται η κυκλοφορία, και θα συναντηθούν στην Κορίνθου και Γούναρη και κατόπιν αφού ενωθούν θα κατευθυνθούν διαμέσου της Κορίνθου στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας όπου θα αποδοθεί το ψήφισμα.

Σημείωση 2: Για την εξυπηρέτηση έκτακτων αναγκών, οι πολίτες θα απευθύνονται στους Μεταφορικούς Συνεταιρισμούς οι οποίοι θα διαθέτουν τον απαιτούμενο αριθμό οχημάτων.

Παρακαλούνται τα μέλη του Σωματείου να δώσουν δυναμικό παρόν στην κινητοποίηση για να γίνει σαφές το μέγεθος του αδιεξόδου που έχουμε οδηγηθεί. Δεν θα γίνει κανένας αποκλεισμός δρόμου και παρακαλούνται οι συμμετέχοντες να πειθαρχήσουν στις υποδείξεις των συντονιστών και των αστυνομικών οργάνων για την αποφυγή προβλημάτων και τυχόν κινδύνων.

Σχόλια:

more recommended stories