ΣΟΚ: Μαθητής σε σχολείο της Πάτρας έχασε τις αισθήσεις του από χρήση ναρκωτικών

Οργιάζουν τα ναρκωτικά στην Πάτρα, με νεαρούς να προχωρούν σε χρήση ουσιών ακόμα και μέσα στις σχολικές κοινότητες. Ναρκωτικά σε δημόσια θέα, σε πλατείες, σε παγκάκια, με νεαρούς, να περπατούν σαν… ζόμπι στα πεζοδρόμια και να βρίσκουν ολοένα και περισσότερα «σκοτεινά» στέκια – σημεία μέσα στην πόλη για να κάνουν χρήση.

Χρήση σκληρών ναρκωτικών, χαπιών ή ακόμα και κάνναβης. Τα ναρκωτικά, έτσι, δίνουν και παίρνουν, με τους πολίτες να προχωρούν αδιάφοροι στο όλο θέαμα, μένοντας παρατηρητές μπροστά σε μία ακόμα κοινωνική μάστιγα.

Μάστιγα που έχει μπει ακόμα και στα σχολεία, καθώς ολοένα και πληθαίνουν οι μαρτυρίες που μιλούν για μαθητές χρήστες οι οποίοι παρασυρόμενοι από παρέες εξωσχολικών πέφτουν στην παγίδα των ουσιών.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση μαθητή που συνέβη τις προάλλες, σε σχολείο που βρίσκεται λίγο έξω από το κέντρο της πόλης, ο οποίος έφτασε στο σημείο να χάσει τις αισθήσεις του μέσα στην τάξη. Ο μαθητής οδηγήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, στο σπίτι του, με τους καθηγητές του να τον βοηθούν στα σταθεί στα πόδια του.

Το γεγονός αυτό συζητήθηκε έντονα από τους μαθητές του σχολείου, καθώς στους περισσότερους είναι γνωστό ότι το συγκεκριμένο παιδί κάνει χρήση ουσιών, «σκληρών» ή και «μαλακών». Φυσικά και δεν είναι η μοναδική περίπτωση.

Στις μέρες μας, με την ανεργία να ταλανίζει την νέα γενιά και τον φόβο για το αύριο να είναι πιο μεγάλος από ποτέ, τα ναρκωτικά εξακολουθούν να βρίσκονται σε έξαρση και να κάνουν θραύση στις παρέες των νέων.

dete.gr

Σχόλια:

more recommended stories