ΠΑΤΡΑ 27/1: Πως θα λειτουργήσουν Τράπεζες και Καταστήματα

Με ειδικούς περιορισμούς λειτουργούν από σήμερα δημόσιες υπηρεσίες, σχολεία και καταστήματα, παρότι δεν έχει κηρυχθεί γενική αργία, καθώς μπορεί η κακοκαιρία «Ελπίδα» να υποχώρησε, ωστόσο σε πολλές περιοχές, κυρίως της Αττικής και της Κρήτης, τα προβλήματα είναι αρκετά.

Τηλεκπαίδευση

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία σήμερα και αύριο Παρασκευή 28 Ιανουαρίου, μετά από συνεννόηση με τις Περιφέρειες, ωστόσο τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν με τηλεκπαίδευση.

Στις περιοχές που δεν έχουν πληγεί από τα καιρικά φαινόμενα τα μαθήματα θα γίνουν κανονικά.

Αντίστοιχα, δε θα λειτουργήσουν μέχρι το τέλος της εβδομάδας οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και ατόμων με αναπηρία και τα κέντρα διημέρευσης – ημερήσιας Φροντίδας.

Τηλεργασία

Παράλληλα, υπάρχει ισχυρή σύσταση για τηλεργασία στον ιδιωτικό τομέα όπου είναι δυνατόν, ενώ στο Δημόσιο θα υπάρξει τηλεργασία ανάλογα με τις ανάγκες των υπηρεσιών και τυχόν προβλήματα πρόσβασης. Παράλληλα, τα δικαστήρια δε θα λειτουργήσουν σήμερα και αύριο.

Καταστήματα

Σε ό,τι αφορά στο λιανεμπόριο, τα καταστήματα σήμερα μπορούν να λειτουργήσουν από τις 10.00 έως τις 18.00, ενώ δεν επιτρέπονται οι υπηρεσίες διανομής (delivery) και οι ταχυδρομικές υπηρεσίες (courier).

Τράπεζες

Να περιορίσουν κατά το δυνατόν τις επισκέψεις τους στα τραπεζικά καταστήματα, όπως επίσης πριν από τη μετάβασή τους σε αυτά να υπάρχει προηγούμενη τηλεφωνική επικοινωνία με το συγκεκριμένο κατάστημα, συστήνει στους συναλλασσόμενους η Ελληνική Ένωση Τραπεζών, σε ανακοίνωσή της.

Ειδικότερα, η ΕΕΤ αναφέρει:

«Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι τα τραπεζικά καταστήματα σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Κρήτη, και Νότιο Αιγαίο θα επαναλειτουργήσουν για το κοινό την Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2022, αλλά με σημαντικούς περιορισμούς. Ειδικότερα, ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες σε καθένα κατάστημα, ενδέχεται αυτό να μη λειτουργεί ή να υπάρχει περιορισμένος αριθμός εργαζομένων ή να υπάρξουν αλλαγές στο ωράριο λειτουργίας. Ως εκ τούτου συνιστάται οι συναλλασσόμενοι να περιορίσουν κατά το δυνατόν τις επισκέψεις τους στα καταστήματα όπως επίσης πριν τη μετάβασή τους σε αυτά να υπάρχει προηγούμενη τηλεφωνική επικοινωνία, με το συγκεκριμένο κατάστημα».

Εμβολιασμοί

Στο μέτωπο των εμβολιασμών, δε θα πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένοι παιδικοί εμβολιασμοί στο mega εμβολιαστικό κέντρο Προμηθέας και στο Παίδων Πεντέλης. Οι υπόλοιποι εμβολιασμοί παιδιών, καθώς και οι εμβολιασμοί ενηλίκων θα γίνουν κανονικά. Για όσους δεν προσέλθουν σε προγραμματισμένο ραντεβού, θα σταλεί σε κάθε περίπτωση sms για νέο ραντεβού.

Σχόλια:

more recommended stories