Κατάληψη Τμήματος στο Πανεπιστήμιο Πατρών!

Από την Παρασκευή 8 Απριλίου 2022 το Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Πατρών με έδρα το Αγρίνιο τελεί υπό κατάληψη.

Σύμφωνα με τους φοιτητές του Τμήματος, αφορμή για αυτή τους την κίνηση αποτελεί η πρόταση του Πανεπιστημίου Πατρών για κατάργηση του τμήματος αλλά και η συνεχής αδιαφορία του υπουργείου καθώς αρνείται και καθυστερεί επί σκοπού να εγκρίνει το Integrated Master το οποίο ως 5ετές τμήμα Μηχανικών που εντάσσεται στην Πολυτεχνική δικαιούνται.

«Φοιτούμε σε ένα τμήμα που από τη στιγμή που δημιουργήθηκε έως και σήμερα δέχεται αλλεπάλληλες επιθέσεις από όλες τις πλευρές. Οι, εν μια νυκτί, αλλαγές πανεπιστημίων (από Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδος και εν τέλει στο Πανεπιστήμιο Πατρών), οι πλέον αμέτρητες προσπάθειες κατάργησης του τμήματος, η υποβάθμιση του αλλά και η έως τώρα άρνηση βασικών επαγγελματικών δικαιωμάτων που δικαιούμαστε είναι λίγες μόνο από αυτές. Ωστόσο κάθε φοιτητικός σύλλογος που έχει περάσει μετρά πολλές κερδισμένες μάχες έχοντας καταφέρει αρχικά την μετονομασία του τμήματος από ΤΔΠΦΠ σε ΤΜΗΠΕΡ , την κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων Μηχανικού (πλην του Integrated Master), και την άρση αρκετών σχεδίων κατάργησης του τμήματος», σημειώνουν οι φοιτητές.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΑ ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Σχόλια:

more recommended stories