Η Πάτρα απέκτησε νέους πεζόδρομους- ΔΕΙΤΕ πού

Σε ανακατασκευή πεζοδρόμων κοντά στον ναό του Αγίου Ανδρέα προχώρησε η Διεύθυνση Έργων Υποδομής του Δήμου. Όπως αναφέρει η δημοτική αρχή,” μια ακόμα γειτονιά στο κέντρο της Πάτρας άλλαξε όψη και έγινε ανθρώπινη, ασφαλής και προσβάσιμη σε πεζούς, μετά από εργασία και συνεργασία εργαζομένων και υπηρεσιών του Δήμου Πατρέων.Συγκεκριμένα, από την Διεύθυνση Έργων Υποδομής, έγινε ανακατασκευή των πεζοδρόμων, Μαξιμίλλης, Ηρωδιόνος και Αρχ. Θεοκλήτου (κοντά στον Ι.Ν. του Αγίου Ανδρέου).

Στην οδό Μαξιμίλλης, ανακατασκευάστηκε ο πεζόδρομος με γκρι κυβόλιθους, τεχνοτροπίας μινεράλ και χαλαζιακής επίστρωσης, ενώ έγινε δενδροφύτευση -όχι μόνο για να συμπληρωθεί η όμορφη εικόνα αλλά για να αποφευχθεί και το παράνομο παρκάρισμα που είχε καταστρέψει τις προηγούμενες πλάκες- και τοποθετήθηκαν νέα φωτιστικά σώματα σε συνεργασία με τα συνεργεία Ηλεκτροφωτισμού του Δήμου.

Οι πεζόδρομοι Ηρωδιόνος και Αρχ. Θεοκλήτου, ανακατασκευάστηκαν εξ ολοκλήρου με βοτσαλωτό σκυρόδεμα υψηλών αντοχών και κόκκινη ψηφίδα και τοποθετήθηκαν επιτοίχια παραδοσιακά φωτιστικά.

Η ανακατασκευή των πεζόδρομων θα ολοκληρωθεί με την τοποθέτηση καθιστικών.

 (Στις παρακάτω φωτο, βλέπετε αρχικά το πώς είναι σήμερα και ακολουθούν αυτές που αποτυπώνουν το “πριν”, αλλά και την διάρκεια των εργασιών)

Σχόλια:

more recommended stories