Παραδόθηκε στη Δραπετσώνα το παραλιακό της μέτωπο… Η Πάτρα ακόμη περιμένει

Καταδικασμένη στις.. εκ των έσω αντιθέσεις της; Ανυπεράσπιστη από τους πολιτικούς της άρχοντες εδώ και χρόνια; Ή απλώς «θύμα» του συστήματος η Αχαϊκή πρωτεύουσα;

Και όλα τα παραπάνω με αφορμή την παράδοση του παραλιακού μετώπου της Δραπετσώνας στον Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας και εν επεκτάσει στους πολίτες του.

Ειδικότερα, σε συνάντηση που είχε σήμερα ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με τον τοπικό δήμαρχο, Χρήστο Βρεττάκο, του παρέδωσε το παραλιακό μέτωπο της Δραπετσώνας.

Οι Δήμοι Κερατσινίου – Δραπετσώνας, κατόρθωσαν, μετά από δεκαετίες, να ανακτήσουν, από τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιά, τα 640 στρέμ. του παραλιακού τους μετώπου.

Με πρωτοβουλία – όπως διαφημίζεται τουλάχιστον- του Πρωθυπουργού, η συγκεκριμένη έκταση εξαιρέθηκε από τη σύμβαση παραχώρησης του Δημοσίου προς τον ΟΛΠ, δηλαδή δεν προορίζεται προς παραχώρηση (ιδιωτικοποίηση).

Αυτό είναι και το αίτημα της Πάτρας σχετικά με τη παραλιακή της ζώνη. Δηλαδή να εξαιρεθούν – σε πρώτη φάση – από τη σύμβαση παραχώρησης του Δημοσίου προς τον ΟΛΠΑ και συνακόλουθα προς ιδιώτη, τα τμήματα εκείνα που δεν συνιστούν λιμενικές εγκαταστάσεις, δηλαδή εκείνα για τα οποία έχουν δεσμευτεί όλοι οι πρωθυπουργοί και Κυβερνήσεις.

Η Αχαϊκή πρωτεύουσα ακόμη περιμένει…. Στη Δραπετσώνα πάντως, η διεκδίκηση ήταν συνεχής και συστηματική, ενώ φορείς και Δήμος «έκατσαν» στο τραπέζι των συζητήσεων με το αρμόδιο Υπουργείο και τον Οργανισμό Λιμένα και βρήκαν την… άκρη τους…!

patrastimes

Σχόλια:

more recommended stories