Πάτρα: Σφεντόνα, άδεια μπουκάλια και μπουλόνια βρέθηκαν στο σπίτι του νεαρού πέταξε βόμβα μολότοφ στο Μεταγωγών(ΦΩΤΟ) (ΝΕΟ)

Νεότερη Ενημέρωση 20.39

Συνελήφθη, σήμερα (16-12-2015) το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, ένας 23χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία -κακουργηματικού χαρακτήρα- για απόπειρα εμπρησμού, διάπραξης διακεκριμένης φθοράς και κατοχή εκρηκτικών υλών.

Ειδικότερα ο 23χρονος, από στέγη πολυκατοικίας πυροδότησε αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό και τον εκτόξευσε προς το Τμήμα Μεταγωγών Δικαστηρίων Πατρών, χωρίς ωστόσο να προκαλέσει υλικές ζημιές.

Για τη διερεύνηση του περιστατικού και την ανεύρεση του δράστη διενεργήθηκαν άμεσα αναζητήσεις από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης Πατρών, υπό το συντονισμό του Περιφερειακού Κέντρου Επιχειρήσεων, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό του δράστη μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα.

Σημειώνεται ότι ο 23χρονος στη θέα των αστυνομικών τράπηκε σε φυγή και συνελήφθη μετά από καταδίωξη, αφού πρώτα είχε απορρίψει, σε προαύλιο χώρο σχολικού συγκροτήματος, ένα σακίδιο πλάτης, που περιείχε τα εξής:

•       τέσσερις αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς (μολότωφ),
•       πέντε μη λειτουργικούς, αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς,
•       μια ταινία κόλλας,
•       ένα κουτί σπίρτα,
•       ένα λαστιχένιο γάντι.

Σε σωματική έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί στον δράστη βρήκαν και κατέσχεσαν ένα κινητό τηλέφωνο, έναν αναπτήρα και τρία κλειδιά, ενώ σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του, στην Πάτρα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν, μεταξύ άλλων :

•       δεκαεπτά κενές φιάλες παρόμοιες με αυτές που είχε χρησιμοποιήσει για την κατασκευή των μολότωφ,
•       μια σφεντόνα,
•       δεκαεπτά μεταλλικά παξιμάδια,
•       ένα μεταλλικό τρίφτης κάνναβης

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.

Νεότερη ενημωση 13.47΄

Από το δώμα παρακείμενης πολυκατοικίας, στην οποία διαμένει η σύντροφός του, φέρεται να πέταξε στην είσοδο του Τμήματος Μεταγωγών, την βόμβα μολότοφ ο 23χρονος που συνελήφθη σήμερα το πρωί στο κέντρο της Πάτρας.

Ο 23χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την ρίψη της μολότοφ έσπευσε να εξαφανιστεί. Αστυνομικοί όμως της Αμεσης Δράσης κατάφεραν να τον εντοπίσουν και να τον συλλάβουν λίγο πιο μακριά από το Τμήμα Μεταγωγών.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο δράστης, στην προσπάθεια του να διαφύγει, πέταξε σε κάδο απορριμμάτων ένα σάκο που περιείχε έξι ακόμα βόμβες μολότοφ, τις οποίες βρήκαν οι αστυνομικοί.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του, σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, βρέθηκαν μία σφεντόνα, μπουλόνια, καθώς και άδεια μπουκάλια.

Ο άνδρας κρατείται στην Ασφάλεια Πατρών και πρόκειται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών.

Πρώτη ενημέρωση 11.09΄

Αυτοσχέδια βόμβα μολότοφ φέρεται να εκτόξευσε σήμερα τα ξημερώματα νεαρός, έξω από το τμήμα Μεταγωγών της Πάτρας, στην οδό Ιωάννου Βλάχου.

Αμέσως σήμανε συναγερμός, με τις αστυνομικές δυνάμεις να κινητοποιούνται και να προχωρούν στην σύλληψη 23χρονου, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες,  εκινείτο στην οδό Τσαμαδού και θεωρήθηκε ύποπτος.

Από έρευνα που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε  ότι κατείχε στο σακίδιό του άλλες επτά μολότοφ, τις οποίες πέταξε σε  κάδο πριν συλληφθεί.

Ο συλληφθείς που κρατείται στην Ασφάλεια Πάτρας, από την πρώτη στιγμή δήλωσε αντιεξουσιαστής.

patrastimes.gr

Σχόλια:

more recommended stories