Πάτρα: Στο τραπέζι ξανά το Θαλάσσιο Μέτωπο

Συνάντηση εφ’ όλης της ύλης θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες στην Αθήνα, για το θαλάσσιο μέτωπο της Πάτρας, το οποίο αποτελεί και πάλι σημείο προστριβής μεταξύ Δημοτικής Αρχής Πάτρας, Υπουργείου Ναυτιλίας και ΟΛΠΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του PatrasTimes.gr, ο Υπουργός Ναυτιλίας έχει ζητήσει να δει από κοντά τον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη, τον Πρόεδρο του ΌΛΠΑ, Νίκο Κοντοέ, αλλά και τους εκπροσώπους της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών για το θαλάσσιο μέτωπο.

Οι ίδιες πληροφορίες λέγουν πως όλες οι πλευρές διάκεινται ευνοϊκά για την εν λόγω συνάντηση, εκτός από αυτή της Δημοτικής Αρχής.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ

Από το Υπουργείο Ναυτιλίας η επίσημη πρόταση προς τη Δημοτική Αρχή για το θαλάσσιο μέτωπο, την οποία η δεύτερη απορρίπτει, είναι η παράδοση 500.000 ευρώ το χρόνο από τον ΟΛΠΑ προς τον Δήμο, για οποιαδήποτε έργα επιθυμεί ο δεύτερος να γίνουν, οπουδήποτε στην παραλιακή γραμμή, με κόστος πάντως που δεν θα υπερβαίνει το ανωτέρω χρηματικό ποσό. Τα έργα αυτά μπορούν υλοποιηθούν ακόμη και εκτός της ζώνης των3,5 χιλιομέτρωντης προσωρινής παραχώρησης.

Τα παραπάνω θα ισχύσουν στη βάση μιας προγραμματικής σύμβασης, περίπου δύο ετών. Από κει και πέρα, σύμφωνα πάντα με το Υπουργείο, θα υπάρξει η οριστική παραχώρηση του παραλιακού μετώπου στη Δημοτική Αρχή της Αχαϊκής πρωτεύουσας.

«ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ»

«Άλλα είναι τα σχέδια τους και μας δουλεύουν. Δεν θέλουν την οριστική παραχώρηση του θαλασσίου μετώπου στους πατρινούς, αλλά σε επιχειρηματική συμφέροντα. Οι κινήσεις αυτές είναι προσχηματικές», απαντά ο δήμος Πατρέων, ο οποίος «κάθεται» στο τραπέζι συζήτησης μόνο με εξ’αρχής δέσμευση από το Υπουργείο για πλήρη παραχώρηση του λιμανιού «εδώ και τώρα».

ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΟΛΠΑ

Από την πλευρά του ο ΟΛΠΑ, μέσω του Προέδρου του Ν. Κοντοε, τονίζει πως όποιες προτάσεις συμβάλλουν στο διάλογο είναι δεκτές και καλές.

«Συζητάμε με όλους και στο πλαίσιο αυτό και με τον Δήμαρχο Πατρέων. Ο πολιτικός στόχος που είναι κοινός, δηλαδή η πλήρης παραχώρηση του λιμανιού, είναι εφικτός. Η διαφωνία της δημοτικής αρχής έγκειται σε διαδικαστικά και τεχνικά ζητήματα», τόνισε στο PatrasTimes.gr o κ. Κοντοές.

Ελπίζω πως όταν κάτσουμε όλοι στο τραπέζι της συζήτησης θα συμφωνήσουμε, αφού κινούμαστε στην ίδια κατεύθυνση και υπάρχει βούληση από όλους. Έτσι και αλλιώς και από διαδικαστικής πλευράς δε νομίζω πως προλαβαίναμε νωρίτερα απ’ ότι προβλέπει η πρόταση του Υπουργείου να παραδώσουμε στους πατρινούς το λιμάνι», προσέθεσε ο πρόεδρος του ΟΛΠΑ.

patrastimes

Σχόλια:

more recommended stories