Πάτρα: Στα δύο η αγορά μια ακόμα Κυριακή-Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας των εμπορουπαλλήλων(ΦΩΤΟ)(ΝΕΟ)

Νεότερη Ενημέρωση 15.57

Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας και εξόρμηση ενημέρωσης πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 17 Ιανουαρίου από το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων στις Εμπορικές Επιχειρήσεις και Επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών Ν. Αχαΐας και άλλους συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο Π.Α.ΜΕ., στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, συμμετέχοντας στην πανελλαδική απεργία στο εμπόριο, ενάντια στην κατάργηση της Κυριακής Αργίας.

«Οι ταξικές δυνάμεις κάλεσαν τους εργαζόμενους να ορθώσουν το ανάστημά τους και να απαντήσουν με οργάνωση στα σχέδια της κυβέρνησης που μας θέλει να δουλεύουμε 7 μέρες την βδομάδα, με εξαντλητικά ωράρια και απλήρωτη εργασία.

Κάλεσαν τους εργαζόμενους και τους καταναλωτές να αντισταθούν στην κατάργηση της Κυριακή Αργίας που νομοθετήθηκε για να αυξήσουν τα κέρδη τους οι μεγαλέμποροι και ταυτόχρονα να κλείσουν τα μικρομάγαζα. Παράλληλα τους κάλεσαν να μπλοκάρουν στην πράξη το νέο νομοσχέδιο λαιμητόμο που θέλει να φέρει στην βουλή η κυβέρνηση και αφορά το ασφαλιστικό.

Πρόκειται για ένα νόμο που δεν θα αφήσει τίποτα όρθιο στην κοινωνική ασφάλιση. Δεν αφορά μόνο το δικαίωμα σε αξιοπρεπείς συντάξεις. Αφορά το σύνολο της ζωής μας, συνδέεται με την προστασία της μητρότητας, τα επιδόματα, άδειες, τις επαγγελματικές ασθένειες, τα εργατικά ατυχήματα, αφορά το δικαίωμα μας σε πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για εμάς και τα παιδιά μας, δικαιώματα που θέλουν να μας τα κλέψουν.

Τέλος οι ταξικές δυνάμεις ενημέρωσαν εργαζόμενους και καταναλωτές για τους επόμενους σταθμούς του ταξικού κινήματος.

Για την κινητοποίηση στα κεντρικά γραφεία του ΙΚΑ στην Πάτρα (Γούναρη & Κορίνθου), που θα πραγματοποιηθεί Τρίτη 19 Γενάρη στις 12:00 το μεσημέρι

Για το μεγάλο συλλαλητήριο που οργανώνει το Π.Α.ΜΕ. το Σάββατο στις 23 Γενάρη στις 10:30 το πρωί στην πλατεία Γεωργίου.

Για την μεγάλη απεργία, στις 4 Φλεβάρη ενάντια στον αντιασφαλιστικό όλεθρο.

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΡΙΘΕΙ ΑΚΟΜΑ

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΕΑΝ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ.»

Αρχική Ενημέρωση 00.05

Χωρισμένοι σε δύο στρατόπεδα και γι’ αυτή την Κυριακή οι έμποροι της Πάτρας, αφού η 17η Ιανουαρίου εντάσσεται στις προαιρετικές Κυριακές ανοίγματος των καταστημάτων.

Από τη μία, ο Εμπορικός και Εισαγωγικός Σύλλογος που με ανακοίνωσή του καλεί τα μέλη του να κρατήσουν κλειστές τις επιχειρήσεις τους και από την άλλη ο Σύλλογος καταστηματαρχών του Ιστορικού Κέντρου που ζητά ανοιχτές επιχειρήσεις.

Aπό την πλευρά τους οι εμποροϋπάλληλοι, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση του διοικητικού τους συμβουλίου, συμμετέχουν δυναμικά στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που προκήρυξε η Ομοσπονδία τους για την Κυριακή 17.1.2016, ενάντια στο συνεχιζόμενο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές

Ωστόσο, όλα τα εμπορικά καταστήματα έχουν προβεί σε γενναίες εκπτώσεις από τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, έως και τις 28 Φεβρουαρίου, περιμένοντας μία τόνωση της αγοραστικής δύναμης, όπως και κατά τη διάρκεια των εορτών.

patrastimes

Σχόλια:

more recommended stories