Μετράει μέρες το πλοίο – φάντασμα του Ionian Queen που έχει στοιχειώσει τα τελευταία τέσσερα περίπου χρόνια την δεξιά πλευρά του Μόλου της Αγίου Νικολάου, στην Πάτρα;

Ακόμα κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά κάτι. Αυτό πάντως που θα μπορούσε να πει κάποιος είναι ότι τις τελευταίες μέρες υπάρχουν έντονες επαφές και συνεχής επικοινωνία των ανθρώπων της δημοτικής αρχής με τα στελέχη του υπουργείου Ναυτιλίας για το όλο ζήτημα.

Οι πιέσεις των ανθρώπων του Δήμου για την απομάκρυνση του πλοίου είναι αρκετές το τελευταίο διάστημα και υπάρχουν αρκετές πιθανότητες πλέον να έχουν θετικό αποτέλεσμα.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες του patrasevents.gr στη νέα ενόχληση του Δήμου προς το υπουργείο δόθηκε η διαβεβαίωση ότι το πλοίο θα απομακρυνθεί άμεσα, χωρίς όμως να είναι αυτό επίσημο και χωρίς να διευκρινίζεται το πότε ακριβώς θα γίνει αυτή η αποχώρηση.

Πάντως, οι εκτιμήσεις, ανθρώπων που γνωρίζουν το όλο ζήτημα, μέσα από τις συζητήσεις που έχουν γίνει αναφέρουν ότι μέσα στον επόμενο 1,5 μήνα το τεράστιο αυτό πλοίο που κινδυνεύει να σαπίσει στο παλαιό λιμάνι της Πάτρας θα μας… αδειάσει τη γωνιά.

Πάτρα: Πρωτοχρονιά χωρίς το πλοίο "φάντασμα" στο μόλο της Αγίου Νικολάου;

Αυτός είναι και ένας από τους κύριους στόχους που έχει θέσει η δημοτική αρχή που έχει σχέδια ανάπλασης για την παραλιακή ζώνη και ειδικότερα για τον Μόλο της Αγίου Νικολάου, θέλοντας να αποτελέσει ένας από τους χώρους αναψυχής και ψυχαγωγίας των Πατρινών.

Το πλοίο εμποδίζει τους Πατρινούς που κάνουν την βόλτα τους στον Μόλο να έχουν θέα προς την θάλασσα από την δεξιά πλευρά του λιμένα και σίγουρα βάζει φράγμα στην τουριστική και πολιτιστική ανάδειξη του συγκεκριμένου σημείου της πόλης. Ίδωμεν. Αν όλα πάνε καλά ίσως το Ionian Queen να μην υπάρχει το νέο έτος στο λιμάνι…

patrasevents.gr