Κλιμάκιο του ΙΚΑ ερχόμενο από την Αθήνα και συνοδευόμενο από αστυνομικούς ντυμένους στα πολιτικά, βγήκε «παγανιά» στην αγορά της Πάτρας,ξεκινώντας από το πρωί της Κυριακής εντατικούς ελέγχους σε εμπορικά καταστήματα, επιχειρήσεις εστίασης και παιδότοπους.

Σύμφωνα με πληροφορίες το κλιμάκιο νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής«κτένισε» την περιοχή των Δεμενίκων και των Ζαρουχλείκων, δίνοντας έμφαση στα καταστήματα εστίασης, ψάχνοντας κυρίως για ανασφάλιστους εργαζόμενους.

Λίγη ώρα μετά, το κλιμάκιο αυτό κατέβηκε στο κέντρο της πόλης, προχωρώντας σε ελέγχους τόσο στα εμπορικά καταστήματα που ήταν ανοικτά, όσο και σε επιχειρήσεις εστίασης και καφέ, οι περισσότερες από τις οποίες εκείνη την ώρα ήταν γεμάτες από κόσμο.

Τα μέλη του κλιμακίου, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μπαίνουν αιφνιδιαστικά στο κατάστημα όλα μαζί, ενώ έχουν παρατηρηθεί περιπτώσεις που κάνουν τους πελάτες. Στόχος τους είναι το κυνήγι της «μαύρης» εργασίας και για αυτό τον λόγο προχωρούν σε συγκεκριμένες ερωτήσεις σε εργαζόμενους, αλλά και σε πελάτες.

Σημειώνουμε ότι κλιμάκιο του ΙΚΑ, αλλά και του ΣΔΟΕ έχει έρθει στην αγορά της Πάτρας από την περασμένη Πέμπτη και οι πληροφορίες θέλουν τους έλεγχους να συνεχίζονται και τις μέρες που ακολουθούν στο πλαίσιο του εορταστικού ωραρίου και μάλιστα όσο πλησιάζουν τα Χριστούγεννα να γίνονται ακόμα πιο εντατικοί.  

Προσοχή λοιπόν σε όλους τους επαγγελματίες, γιατί τα πρόστιμα είναι ιδιαίτερα τσουχτερά, με το κράτος να κυνηγά για ακόμα μία φορά τον ιδιωτικό τομέα, έτσι ώστε να αυξήσει τα έσοδα του στο δημόσιο ταμείο. Αρκεί να σημειωθεί μόνο ότι το πρόστιμο του ΙΚΑ για έναν ανασφάλιστο εργαζόμενο φτάνει τα 10.500 ευρώ…

patrasevents.gr