Πάτρα: Καλαμαράδες παίζουν με τη ζωή δεκάδων νεφροπαθών στην περιοχή

Το απόλυτο θρίλερ βιώνουν τις τελευταίες εβδομάδες ασθενείς οι οποίοι υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση  στα νοσοκομεία της Πάτρας αλλά και όσοι αντιμετωπίζουν καρδιαγγειακό πρόβλημα.

Αιτία ο αλόγιστος τρόπος με τον οποίο καρεκλοκένταυροι από την Αθήνα  οι οποίοι απαρτίζουν την επιτροπή προμηθειών για τα δημόσια νοσοκομεία προσδιορίζουν την τιμή μονάδας.

Τα χειρότερα για τους νεφροπαθείς της περιοχής  που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση έρχονται, καθώς με μαθηματική ακρίβεια εκτιμάται πως ή θα υπάρξει έλλειψη φίλτρων η αυτά που θα επιλεγούν  θα είναι αμφιβόλου ποιότητας και παρόμοια με αυτά που πριν από κάποιους μήνες σε νοσοκομείο της Δυτικής Ελλάδας έσκαγαν την ώρα της αιμοκάθαρσης, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή των αιμοκαθαρόμενων  .

Γι’ αυτό το επερχόμενο θρίλερ υπεύθυνοι είναι όσοι πριν από λίγα εικοσιτετράωρα χωρίς καμία λογική αλλά και μέγεθος σύγκρισης, όρισαν ως πλαφόν για κάθε ένα από τα φίλτρα αιμοκάθαρσης που θα προμηθευτούν τα δημόσια  Νοσοκομεία και της Πάτρας, τα 16 € από 21 € που ίσχυε μέχρι χθες.

Αυτό ουσιαστικά σηματοδοτεί σε πρώτο χρόνο την αποχή από την διαδικασία των προμηθειών  όλων των αξιόπιστων  εταιρειών, ενώ σε δεύτερη φάση εάν και εφόσον κάποιες συμμετάσχουν σε διαγωνισμό, θα φέρουν φίλτρα δεύτερης και αμφιβόλου ποιότητας ,που αποτελούν βραδυφλεγή βόμβα για τους ασθενείς οι οποίοι υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση.

Ανάλογο σκηνικό έχει δημιουργηθεί και στο χώρο της καρδιολογίας καθώς επίσης με αυθαίρετο τρόπο, η επιτροπή προμηθειών όρισε ως τιμή μονάδας για τον διαγωνισμό τα 160 € ανά στεντ αντί για  172 € που ήταν η τιμή αγοράς μέχρι σήμερα.

Ουσιαστικά αυτή η πολιτική οδηγεί και τις εταιρείες που προμήθευαν με στεντ τα δημόσια νοσοκομεία και της περιοχής να κάνουν αποχή καθώς  σε καμία περίπτωση δεν είναι διατεθειμένες να συμπιέσουν και άλλο τις τιμές.

Στην Πάτρα ο χρυσός λέγεται βηματοδότης

Σκηνικό που παραπέμπει σε χώρα του τρίτου κόσμου επικρατεί τα τελευταία εικοσιτετράωρα και στα νοσοκομεία της περιοχής όπου παρατηρείται έλλειψη βηματοδοτών.

Ενδεικτικό της κατάστασης που υπάρχει το γεγονός ότι τη περασμένη εβδομάδα στα νοσοκομεία της Πάτρας υπήρχαν μόλις δυο βηματοδότες και αυτοί στο Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας.

 

Η κατάσταση είναι πλέον εκτός ελέγχου χάρη στο παιχνίδι που έκανε εταιρεία, η οποία για να «ξεστοκάρει» έδωσε πριν από λίγο καιρό ιδιαίτερα χαμηλή τιμή στη προμήθεια, με αποτέλεσμα σήμερα που το στοκ της τελείωσε, η αρμόδια αρχή για την έγκριση των προμηθειών στα νοσοκομεία να μην ανάβει το «πράσινο» φως για την προμήθεια νέων βηματοδοτών γιατί οι νέες προσφορές έχουν αυξημένη τιμή μονάδας.

Η ταλαιπωρία ασθενών και των συγγενών τους στην περιοχή είναι πέρα από κάθε λογική , καθώς λόγω της έλλειψης αναζητούν νοσοκομείο σε όλη τη χώρα που να διαθέτει βηματοδότες προκειμένου να κάνουν εκεί εισαγωγή και να γίνει η τοποθέτησή του.

Πριν από λίγα εικοσιτετράωρα χρειάστηκε η τοποθέτηση τριών βηματοδοτών σε ασθενείς το ΠΠΝΠ  και αυτό έγινε με τη διαδικασία δανεισμού τους από το Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» με αποτέλεσμα σε όλη την περιοχή να έχουν μείνει μόνο για ε

Πηγή: patrastimes.gr

Σχόλια:

more recommended stories