Πάτρα: Θα «ξεσκονίζουμε» το λιμάνι για τα παρανόμως σταθμευμένα ιχ

Για τα φαινόμενα ανομίας και της εκτεταμένης στάθμευσης οχημάτων μέσα στο λιμάνι της Πάτρας, όπως να ναι και όπου να ναι, αλλά και τις έντονες αντιδράσεις πολιτών από τις κλήσεις που τους επέδωσαν λιμενικοί, εν μέσω εορταστικής περιόδου, μίλησε στο PatrasTimes.gr ο κεντρικός λιμενάρχης, Τρ. Κοροντζής.

«Δεν πήγαινε άλλο αυτή η κατάσταση. Πάρκαρε ο καθένας όπου ήθελε μέσα στο λιμάνι. Εμπόδιζαν ακόμη και τις φορτοεκφορτώσεις πλοίων. Βάζουμε τέλος σε αυτό το φαινόμενο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κοροντζής.

«Βρισκόμαστε σε συνεργασία με τον Δήμο Πατρέων και προσωπικά με τον Κώστα Πελετίδη, που βοηθάει πολύ, ώστε ο Μώλος και το λιμάνι να «ανασάνει» και να μετατραπεί ξανά σε πόλο έλξης για τους πατρινούς.

Εγώ έχω δώσει εντολή να γράφουν και να παίρνουν πινακίδες σε όσους παρκάρουν παράνομα εντός της λιμενικής ζώνης. Κάποιοι παρκάρουν ακόμη και μέσα στο ετοιμόρροπο παλιό κτίριο του Λιμεναρχείου. Υπάρχει τόσος χώρος στα πάρκινγκ εντός του λιμένα, όχι όμως σε σημεία που να δημιουργούνται προβλήματα και να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές», προσέθεσε ο κεντρικός λιμενάρχης.

Απάντησε δε και στις αντιδράσεις πατρινών, αφού παραμονή Χριστουγέννων λιμενικοί έγραψαν όλα τα οχήματα που ήταν παρκαρισμένα στον Μώλο.

«Εγώ κατέβασα τους λιμενικούς. 15 άτομα. Δηλαδή έπρεπε να κατακλείσουν το σημείο; Αφού ήξεραν. Είχαμε ειδοποιήσει και εμείς και ο Δήμος, υπάρχουν ταμπέλες στο σημείο».

Η ανοχή έχει τελειώσει. Πρέπει όλοι να συμμορφωθούμε για το κοινό καλό, υποστήριξε ο κ. Κοροντζής.

Σχόλια:

more recommended stories