Το πετρέλαιο φαίνεται ότι επιστρέφει σε ορισμένα διαμερίσματα και πολυκατοικίες της Πάτρας. 

Από την στιγμή που άνοιξε η αγορά πετρελαίου θέρμανσης, ενώ ταυτόχρονα έπεσαν και άλλο οι θερμοκρασίες, αυξάνονται συνεχώς όσο περνούν οι μέρες οι παραγγελίες πετρελαίου.

Ο βασικός παράγοντας που φέρνει πίσω το πετρέλαιο που απουσίαζε τους περασμένους χειμώνες από τις περισσότερες πολυκατοικίες της Πάτρας, είναι οι ιδιαίτερα χαμηλές τιμές που έχουν ξεκινήσει να διαμορφώνονται.

Το πετρέλαιο θέρμανσης έχει φτάσει τα 0,78 ευρώ το λίτρο, ενώ το ενδεχόμενο να υπάρξει και άλλος κατήφορος της τιμής είναι για την ώρα ανοικτό.

Έτσι, δεν είναι λίγες οι πολυκατοικίες που έχουν αποφασίσει να ξαναγεμίσουν τις δεξαμενές των πολυκατοικιών τους, αν και στις περισσότερες γενικές συνελεύσεις που γίνονται υπάρχουν ακόμα αρκετές προστριβές από ένοικους – διαφωνούντες.

Διαφωνούντες που εκφράζουν τις επιφυλάξεις τους, καθώς οι χαμηλές τιμές πουχαρακτηρίζουν την αγορά του πετρελαίου, έχουν πέσει σε μία χρονιά που υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα για τα όρια της παροχής του επιδόματος θέρμανσης.

Κάτι που ασφαλώς λειτουργεί ανασταλτικά στην αγορά πετρελαίου. Πάντως, ορισμένες πολυκατοικίες, λόγω των χαμηλών τιμών και του κρύου που κάνει έχουν αποφασίσει να βάλουν πετρέλαιο, μόνο για τις μέρες των Χριστουγέννων. Μέρες που χαρακτηρίζονται από την οικογενειακή ατμόσφαιρα που προυποθέτει και την ανάλογη ζεστασιά.

patrasevents.gr