Πάτρα: Η Οδύσσεια των κοινόχρηστων ποδηλάτων που έρχονται εδώ και μήνες και ακόμα βρίσκονται στο δρόμο!

Σήριαλ έχει γίνει η τοποθέτηση κοινόχρηστων ποδηλάτων που εδώ και μήνες περιμένουμε να διατεθούν στους πατρινούς για τις βόλτες τους στην πόλη και όλο βρίσκονται στον …δρόμο!. Οι ηλεκτρονικά ελεγχόμενες βάσεις έχουν τοποθετηθεί από τον Απρίλιο. Τότε σε σχετικό ρεπορτάζ(Δωρεάν ποδήλατα από τον Μάιο για τους Πατρινούς θα δώσει ο Δήμος – Σε εφαρμογή το μοντέλο των κοινόχρηστων ποδηλάτων) οι υπευθυνοι του Δήμου έλεγαν ότι είναι θέμα ημερών να διατεθούν τα ποδήλατα. Έφτασε καλοκαίρι, και η νέα διαβεβαίωση ήταν ότι τα ποδήλατα θα έρχονταν σε δέκα μέρες (Πάτρα: Σε αυτές τις θέσεις θα βρίσκονται πλέον τα Κοινόχρηστα Ποδήλατα- ΔΕΙΤΕ από που μπορείτε να τα προμηθεύεστε – ΦΩΤΟ).

Ήρθαν τα Χριστούγεννα και σήμερα αποκλειστικό θέμα στην ημερήσια διάταξη του δημοτικού συμβουλίου, όπως πληροφορρούμαστε με σχετική ανακοίνωση του Δήμου, είναι η έγκριση των θέσεων που θα χωροθετηθούν τα κοινόχρηστα ποδήλατα στην Πάτρα. Το έργο γίνεται στο πλαίσιο της κοινοτικής δράσης GIFT 2 και σήμερα συνέρχεται εκτάκτως η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Πατρέων ώστε να εγκριθούν οι προτεινόμενες θέσεις! ( Πάτρα: Σε αυτές τις θέσεις θα βρίσκονται πλέον τα Κοινόχρηστα Ποδήλατα- ΔΕΙΤΕ από που μπορείτε να τα προμηθεύεστε – ΦΩΤΟ).

Το thebest.gr μίλησε με τον κ. Τάκη Τριανταφύλλου της ΑΔΕΠ, ο οποίος είναι υπευθυνος για το συγκεκριμένο προγραμμα. Όπως μας είπε …χαριτολογώντας αντί για κοντομάνικα θα πρέπει να φτιάξουμε φούτερ πια για τις βόλτες με τα ποδήλάτα, αφού οι καθυστερήσεις είναι συνεχείς και οι μήνες περνούν. Όπως μας διαβεβαίωσε, παρά τα προβλήματα που καθυστέρησαν την υλοποιήση του προγράμματος, μέχρι τον Ιανουάριο το προγραμμα θα τεθεί σε εφαρμογή και τα ποδήλατα θα βρίσκονται στην διάθεση των πολιτών. Μάλιστα μας ενημέρωσε οτι μετά από συνεδρίαση που πραγματοποιείται σήμερα θα τοποθετηθούν και κάποιες βάσεις από αντίστοιχο πρόγραμμα της Περιφέρειας. Τα δυο προγράμμα θα λειτουργούν ταυτόχρονα και σε συνεργασία.

Υπενθυμίζουμε ότι πρόκειται για 42 ηλεκτρονικά ελεγχόμενους σταθμούς – βάσεις.

Οι σταθμοί και οι βάσεις πρόσδεσης που ήδη έχουν τοποθετηθεί εδώ και μήνες βρίσκονται:

1.Στον Νότιο Λιμένα

2.Στον χώρο στάθμευσης «Γεώργιος Καλεντζώτης»

3.Έναντι πλατείας τριών συμμάχων/πλησίον Κεντρικού Σιδηροδρομικού σταθμού

4.Όπισθεν Αγοράς Αργύρη(Πεζόδρομος Καψάλη –Δίπλα στο υπεραστικό ΚΤΕΛ Αχαΐας Α.Ε)

5.Στην πλατεία Γεωργίου Α’(Zώνη στάθμευσης δικύκλων)

Τα κοινόχρηστα ποδήλατα τύπου mountain της ΑΔΕΠ Α.Ε θα διατίθονται στους πολίτες από τον Ποδηλατικό Όμιλο Πατρών κάθε Παρασκευή (19.00-21.00) με υποχρέωση επιστροφής κάθε επόμενη Δευτέρα (19.00-21.00), εκτός αργιών.

Δικαίωμα χρήσεις θα έχουν ανήλικα άτομα και συνοδευόμενοι ανήλικοι.

thebest.gr
Σχόλια:

more recommended stories