Το 2016 έρχεται μέσα στις επόμενες μέρες και θα έχει μαζί του, συνοδό του, την φτώχεια την πείνα και την εξαθλίωση.

Στοιχεία που, ειδικότερα στην τοπική κοινωνία της Πάτρας, κάθε χρόνο γίνονται ολοένα και μεγαλύτερα, «ψηλώνουν» και αναπτύσσονται, σαν άλλα παιδιά που όμως αντί να φέρνουν την ελπίδα και την προοπτική φέρνουν μαζί τους την δυστυχία και τον φόβο για το αύριο.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που γίνονται οι οικογένειες της Πάτρας που θααναμετρηθούν με την φτώχεια το νέο έτος θα γίνουν ακόμα περισσότερες και με μαθηματική ακρίβεια θα αυξάνονται κάθε μήνα που περνάει.

Ακόμα περισσότερες θα είναι και οι οικογένειες αυτές που εκτός από την πείνα και το θέμα της διαβίωσης τους, θα έρθουν αντιμέτωπες με το πρόβλημα της στέγασης.

Ήδη, σύμφωνα με τα στοιχεία των κοινωνικών δομών του Δήμου έχουν σταλεί πάνω από 150 ειδοποιητήρια έξωσης σε οικογένειες που δεν έχουν τηνοικονομική δυνατότητα να καταβάλλουν το ενοίκιο τους. Τα ειδοποιητήρια αυτά καλούν τους παραλήπτες τους να εγκαταλείψουν μέσα στο επόμενο διάστημα τις εστίες τους.

Μόνη τους ελπίδα, από την στιγμή που δύσκολα θα αλλάξει κάτι στην οικονομική τους κατάσταση είναι οι δομές του Δήμου που έχουν ξεκινήσει τις διαδικασίες εκείνες έτσι ώστε καμία οικογένεια από αυτές να μην βρεθεί στον δρόμο, λίγες μέρες μετά τον ερχομό του νέου έτους. Όμως όσες προσπάθειες και να καταβάλλονται η πραγματικότητα δεν αλλάζει: Κάθε πέρσι και καλύτερα, κάθε χρόνο και πιο δύσκολα…

patrasevents