Πάτρα: Έτοιμοι για κινητοποιήσεις οι πράκτορες του ΟΠΑΠ μετά τη νέα φορολόγηση των τυχερών παιχνιδιών

[quote_regular name=”” icon_quote=”no”][/quote_regular]Η απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλει επιπλέον φορολόγηση κατά 10% στη στήλη κάθε παιχνιδιού του ΟΠΑΠ, ως ισοδυνάμου μαζί μετη φορολόγηση του ελληνικού κρασιού, έχει ξεσηκώσει τους πράκτορες του Οργανισμού που βρίσκονται επί ποδός.

Τον τόνο δίνει η σκληρή ανακοίνωση που εκδόθηκε πριν από λίγο από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Επαγγελματιών Πρακτόρων Παιχνιδιών Πρόγνωσης (ΠΟΕΠΠΠ), η οποία αποκαλεί ψεύτη τον αναπληρωτή υπουργού οικονομικών κ. Τρύφωνα Αλεξιάδη.

Η ΠΟΕΠΠΠ ισχυρίζεται πως ο κ. Αλεξιάδης στην τελευταία τους συνάντηση τους παραπλάνησε λέγοντας ότι η κυβέρνηση «εξετάζει  και άλλες εναλλακτικές λύσεις και  δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση για φόρο στα παιχνίδια του ΟΠΑΠ» αλλά λίγες ώρες αργότερα ο φόρος ανακοινώθηκε επίσημα.

Η Ομοσπονδία των Πρακτόρων τα μέλη της σε δυναμικές κινητοποιήσεις οι οποίες θα ανακοινωθούν σύντομα, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Οι επόμενες ώρες είναι κρίσιμες . Αυτοί που επέλεξαν να καταστρέψουν τον κλάδο μας, θα πάρουν μια ηχηρή απάντηση με τον τρόπο που ξέρουμε και που μας έχει δικαιώσει στο παρελθόν. Τώρα ο «αγώνας» θα διεξαχθεί στη δική μας έδρα και θ’ ανατρέψουμε το μέχρι τώρα αποτέλεσμα. Ήδη οργανώνονται συγκεκριμένοι τρόποι άμεσης αντίδρασης και θα σας κοινοποιηθούν μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Τα τοπικά σωματεία είναι έτοιμα και σε συνεννόηση με την διοίκηση της ΠΟΕΠΠΠ, περιμένουν το σύνθημα για τις επόμενες κινήσεις που θ’ αποφασιστούν.

Συνάδελφοι πρέπει να είστε έτοιμοι να διεκδικήσετε δυναμικά την επιβίωση σας γιατί αυτή η μάχη δεν πρέπει να χαθεί», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της ΠΟΕΠΠΠ.

Στην Αθήνα βρίσκεται αυτές τις ημέρες αντιπροσωπεία του Πρακτόρων ΟΠΑΠ Αχαΐας, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας και Ιθάκης «Η Πανδώρα», η οποία είχε και συνάντηση με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από την περιοχή, ενώ τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται να συνεδριάσει στην Πάτρα το Δ.Σ. του Συλλόγου, ώστε να αποφασιστούν η μορφή των κινητοποιήσεων.

Μιλώντας στο thebest.gr ο αντιπρόεδρος του τοπικού Συλλόγου των πρακτόρων ΟΠΑΠ Αναστάσιος Παπαθανίδης, τόνισε ότι η απόφαση της κυβέρνησης θα έχει τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα από τα προσδοκώμενα καθώς με την επιπλέον φορολόγηση θα μειωθεί και άλλο τα ποσά που παίζονται στα παιχνίδια του ΟΠΑΠ και επομένως τα κρατικά έσοδα θα είναι μικρότερα.

Ήδη, κατά τον κ. Παπαθανίδη, λόγω της παρατεταμένης κρίσης, υπάρχει πτώση κατά 30% έως 40% στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ και με το νέο μέτρο η κίνηση θα μειωθεί ακόμη κατά 20%.

Παράλληλα, ο φόρος των κερδών των παιχτών έχει αυξηθεί από 10 στο 20%.

«Φαίνεται πως για την κυβέρνηση η φορολόγηση των παιχνιδιών του ΟΠΑΠ είναι η εύκολη λύση για να βρουν έσοδα, την ώρα που αδυνατούν να πατάξουν τον ηλεκτρονικό τζόγο», σημειώνει χαρακτηριστικά ο Παπαθανίδης.

thebest.gr

Σχόλια:

more recommended stories