Δωρεάν ίντερνετ πρόκειται να έχουν μέσα στο επόμενο διάστημα οι πρώην καποδιστριακοί δήμοι του Ρίου, της Μεσσάτιδας, των Βραχνείκων και της Παραλίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του patrasevents o Δήμος Πατρέων εγκαθιστά σε επιλεγμένα σημεία τον απαραίτητο μηχανισμό, ώστε πολύ σύντομα, να είναι σε θέση να παράσχει δωρεάν διαδίκτυο, επί 24ώρου βάσεως.

Όταν θα ολοκληρωθεί η εγκατάσταση του δικτύου και ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός, θα έχουν δωρεάν διαδίκτυο οι περιοχές των παραπάνω πρώην καποδιστριακών Δήμων γύρω από την Πάτρα.

Πώς προέκυψε το όλο θέμα; Αυτές οι περιοχές, ως αυτόνομοι πρώην Δήμοι,είχαν υποβάλει σχετικό αίτημα σε αυτοχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα που ονομαζόταν «Κοινωνία της Πληροφορίας».

Όμως, λόγω των αλλαγών που έγιναν, όπου συνενώθηκαν πέντε Δήμοι και συγκροτήθηκε ο Δήμος Πατρέων, με διοικητικά όρια από Ροδινή μέχρι τα Καμίνια, οι τότε δημοτικές αρχές ξεχάσθηκαν και το πρόγραμμα δεν προχώρησε.

Πάτρα: Έρχεται free Wi-fi στους πρώην καποδιστριακούς Δήμους

Ωστόσο, μετά από τόσα χρόνια, ανακαλύφθηκε ότι ο κωδικός για τα χρήματα του έργου υπάρχει και αν δεν αξιοποιηθεί, τα χρήματα θα πρέπει να επιστραφούν.

Προκειμένου να μην χαθεί μια τέτοια ευκαιρία, η δημοτική αρχή άναψε στο… φουλ τις μηχανές και ξεκίνησε την εγκατάσταση του δικτύου. Η Διεύθυνση Πληροφορικής του Δήμου Πατρέων, έχει την ευθύνη της εγκατάστασης και λειτουργίας του συστήματος. Να σημειωθεί ότι από το εν λόγω πρόγραμμα είχε εξαιρεθεί ο πρώην δήμος Πάτρας, επειδή οι μητροπολιτικοί δήμοι δεν δικαιούνταν ένταξη στο πρόγραμμα.

Όμως με την ευκαιρία της εγκατάστασης δικτύου στις άνω περιοχές, έγινε εισήγηση από τις υπηρεσίες, να καλυφθεί και η Πάτρα, με έξοδα του δήμου, καθώς τα χρήματα δεν είναι πολλά μιας και υπάρχει περιφερειακά η απαιτούμενη υποδομή. Σημειώνουμε ότι στην Πάτρα τέτοιο σύστημα λειτουργεί για την ώρα μόνο στην πλατεία Γεωργίου χωρίς όμως να εξυπηρετεί σε όλα τα σημεία τον κόσμο.