Τι γίνεται με τους άστεγους στους δρόμους της Πάτρας;

Από την στιγμή που το Δημοτικό Υπνωτήριο στο κτίριο του παλαιού Αρσάκειου, δεν λειτουργεί πάντα, οι άστεγοι επιστρέφουν στις θέσεις τους, ακόμα και όταν οι μέρες είναι βροχερές ή κάνει κρύο. Όπως για παράδειγμα η σημερινή όπου βρέχει από τα ξημερώματα και φυσάει.

Ο γνωστός άνδρας που πλέον έχει γίνει μόνιμη φιγούρα στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου, επέστρεψε και πάλι στην θέση του, βάζοντας τα υπάρχοντά του μπροστά από το κατάστημα που φιλοξενούσε το Musical. Το ξημέρωμα τον βρήκε εκεί, με τον ίδιο να μένει στην θέση του ακόμα και όταν ξεκίνησε να βρέχει.

Οι περισσότεροι από τους μοναχικούς- άστεγους, τα άτομα, δηλαδή, που χωρίς να έχουν κάποιο δικό τους, μένουν στους δρόμους, έχοντας ο καθένας τα δικά του προβλήματα, δεν θέλουν συνήθως καμία βοήθεια από τους φορείς και τις κοινωνικές υπηρεσίες.

Αυτό όμως δεν παύει να σημαίνει ότι δεν έχουν ανάγκη από βοήθεια.Βοήθεια που θα πρέπει να τους δίνεται. Στην Πάτρα, άλλωστε, οι άστεγοι πληθαίνουν συνεχώς και μαζί με τα μοναχικά αυτά άτομα, ανάμεσα τουςυπάρχουν οικογένειες με παιδιά που δεν έχουν μία στέγη για να κοιμηθούν…

(Η φωτογραφία είναι του δημοσιογράφου Νίκου Ξανάλατου).

Πηγή: patrasevents.gr