Δραματική είναι η κατάσταση στην αγορά της Πάτρας με πάνω από 350 καταστήματα και επιχειρήσεις να έχουν φύγει από την αχαϊκή πρωτεύουσα και να έχουν μετακομίσει στην Βουλγαρία.

Καταστήματα που έχουν μία ιστορία πίσω τους, μία ιστορία που ξεγράφουν,προκειμένου να γλιτώσουν τα άγρια φοροεισπρακτικά μέτρα που έρχονται και την «φόρο καταιγίδα» που αποτελεί εφιάλτη για τον ελεύθερο επαγγελματία.

Η κατάσταση, έτσι, όπως την περιέγραψε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας, Γιώργος Ρώρος, στην τηλεοπτική εκπομπή «Παρεμβάσεις» του Αλέξανδρου Κογκόλη, στο Axaia Channel, είναι κάτι παραπάνω από δραματική.

Γύρω στις 4.500 πατρινές επιχειρήσεις απειλούνται αυτή τη στιγμή με έξωση καθώς δεν μπορούν να πληρώσουν το ενοίκιο, ενώ πάνω από 2.000 έμποροιπου είχαν μπει στην ρύθμιση των 100 δόσεων για χρέη προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία βγήκαν από αυτή, αφού ο τζίρος τους είναι τέτοιος που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στην κάθε δόση.

Οι περισσότεροι, όπως τόνισε ο ίδιος, κάνουν υπομονή, δίνοντας κάθε μέρα παράταση στο επερχόμενο λουκέτο, ελπίζοντας ότι κάτι μπορεί να αλλάξει και να τους δώσει μία ανάσα ζωής, αποφεύγοντας έστω και προσωρινά το οριστικό κλείσιμο.

ΠΗΓΗ