Πάτρα: Ηρεμία πριν την καταιγίδα με το αποτεφρωτήριο νεκρών – Δεν πέρασε από το Δ.Σ. του ΒΙΟΠΑ

Σε κάτι από το ένα βήμα μπρός και δύο βήματα πίσω αρχίζει να παραπέμπει το σκηνικό στο θέμα  της δημιουργίας αποτεφρωτηρίου  νεκρών σε έκταση που βρίσκεται στο Βιοτεχνικό Πάρκο της Πάτρας .

Στον απόηχο της έγκρισης – χωροθέτησης από το Δημοτικό Συμβούλιο με διευρυμένη πλειοψηφία της σχετικής εισήγησης τα αγκάθια παραμένουν.

Το ένα από αυτά προέρχεται από το χώρο της εκκλησίας καθώς στη Μαιζώνος εκτιμούν πως ακόμα την αντίδραση της τοπικής εκκλησίας δεν την έχουν συναντήσει . Αντίδραση η οποία εκπορεύεται από τον ίδιο τον επίσκοπο Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο ο οποίος με δεδομένο το «νεαρό» της ηλικίας του σκοπεύει να παίξει σημαντικό ρόλο μελλοντικά στις όποιες διάδοχες καταστάσεις συνολικά στην ελλαδική εκκλησία, με αποτέλεσμα να μην του επιτρέπεται λόγω βλέψεων καμία ανοχή ή σιωπή επί του θέματος και αυτή δεν θα περιοριστεί μόνο σε επίπεδο επιστολών.

Αυτό το γεγονός σε συνδυασμό με τις πιέσεις που δέχεται από τους λεγόμενους ‘σκληρούς» της εκκλησίας στην περιοχή – σε αυτούς πρωτεύοντα ρόλο φέρονται να παίζουν ο επίσκοπος Κερνίτσης Χρ. Στελάτος και ο Συμεών Χατζής – οδηγεί στο συμπέρασμα πως όταν έρθει η ώρα για να προχωρήσουν οι διαδικασίες κατασκευής του αποτεφρωτηρίου στο ΒΙΟΠΠΑ, θα εκδηλωθεί και η μεγάλη ‘επίθεση» της τοπικής εκκλησίας.

ΟΧΙ από το φορέα

Το άλλο αγκάθι έχει να κάνει με τους συσχετισμούς των δυνάμεων στο Διοικητικό Συμβούλιο του Φορέα διαχείρισης στο ΒΙΟΠΑ της Πάτρας καθώς προς από τρία εικοσιτετράωρα το θέμα της δημιουργίας αποτεφρωτηρίου νεκρών σε έκταση που ανήκει στο ΒΙΟΠΑ μπήκε προς συζήτηση αλλά όταν είσθε η ώρα της ψηφοφορίας αυτό δεν πέρασε.

patrastimes.gr

Σχόλια:

more recommended stories