“Έφοδος” των αγροτών της Δ. Αχαϊας την Τρίτη στην Πάτρα – Αποκλείουν ΟΠΕΚΕΠΕ – Γ’ ΔΟΥ και ΒΙΠΕ (ΝΕΟ)

Νεότερη Ενημέρωση 22.10′ & 07.00’/ 08/02/16

Ελευση στην Πάτρα με τρακτέρ και άλλα αγροτικά μηχανήματα αποφάσισαν για την Τρίτη οι αγρότες της Δυτικής Αχαϊας, οι οποίοι θα αποκλείσουν τα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ και την Γ’ Εφορία, όπως επίσης και τη διασταύρωση που οδηγεί στη Βιομηχανική Περιοχή.

Επιπροσθέτως, όπως αποφάσισαν χθες, σε συνεδρίαση του συντονιστικού τους, θα μεταβούν στην Αθήνα την Παρασκευή, προκειμένου να συμμετάσχουν στο πανελλαδικό συλλαλητήριο των αγροτών, στο Σύνταγμα.

“Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι τελικής πτώσεως. Είναι ένα προσχέδιο – γενοκτονία, με το οποίο δεν θα υπάρχει άυριο για εμάς”, τόνισε στο PatrasTimes.gr το μέλος της συντονιστικής επιτροπής των αγροτών της Κάτω Αχαγιάς, Νίκος Ζαφειρόπουλος.

Ο κ. Ζαφειρόπουλος είπε επίσης, όσον αφορά στον παναγροτικό συλλαλητήριο της Πασασκευής, πως οι αγρότες θα μεταβούν στην πρωτεύουσα με τρακτέρ και λεωφορεία.

ΤΑ ΜΠΛΟΚΑ

Οι αγρότες παρέδωσαν στην κυκλοφορία την Πατρών – Πύργου δέκα λεπτά μετά τις δέκα το βράδυ της Κυριακής ενώ για σήμερα Δευτέρα αποφάσισαν την πραγματοποίηση εκ νέου εξάωρου αποκλεισμού (16.00 -22.00).

Σήμερα αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας κλείνουν την ΕΟ Αντιρρίου – Ιωαννίνων, στο Κεφαλόβρυσο, από τις 2 το μεσημέρι έως και τις 12 το μεσημέρι της Τρίτης, ενώ χθες έκλεισαν για λίγο και παρακαμπτηριους οδούς, στο ύψος του αντλιοστασίου Αιτωλικού και της διασταύρωσης Αιτωλικού με την Εθνική οδό.

Επίσης αγρότες από το μπλόκο του Κεφαλοβρύσου αποφάσισαν να έχουν μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Αθήνας την Παρασκευή και παραμονή στην πλατεία Συντάγματος με τα υπόλοιπα μπλόκα για όσο χρόνο αποφασιστεί.

Όσον αφορά στην Αιγιάλεια, εκπρόσωποι περίπου 21 φορείς συναντήθηκαν στις 6.30 το απόγευμα της Κυριακής, στον προαύλιο χώρο της Παναιγιαλείου Ένωσης Συνεταιρισμών στο Αίγιο, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής που έχει συγκροτηθεί.

Όπως δήλωσαν, κάποιοι απο αυτούς αποφάσισαν να κλείσουν το πρωί σήμερα, από τις 7 έως τις 9, την ΔΟΥ Αιγίου και το απόγευμα από τις 7 έως τις 9 την Παλαιά Εθνική Οδό (και στα δύο ρεύματα) στο ύψος της γέφυρας Μεγανιτη.

Νεότερη Ενημέρωση 16.16′

Σε εκ νέου εξάωρο αποκλεισμό της εθνικής οδού Πατρών – Πύργου στον κόμβο της κάτω Αχαγιάς πρχώρησαν απο τις 6.10′ το απόγευμα της Κυριακής οι αγρότες της Δυτικής Αχαϊας. οι αγρότες στη διάρκεια συνέλευσης που θα πραγματοποιήσουν θα λάβουν αποφάσεις για το αν αν θα προχωρήσουν σε αποκλεισμό του ΟΠΕΚΕΠΕ ή του λιμανιού της Πάτρας. Στο τραπέζι επίσης υπάρχει και πρόταση αποκλεισμού των οδών πρόσβασης στην Βιομηχανική Ζώνη.

Πρώτη Ενημέρωση 06.17′

Aποφάσεις για την κλιμάκτωση των κινητοποιήσεών τους παίρνουν σήμερα οι αγρότες της Δυτικής Ελλάδος, ενάντια στο Ασφαλιστικό προσχέδιο.

Οι αγρότες της Δυτικής Αχαϊας θα αποφασίσουν σήμερα αν θα προχωρήσουν σε αποκλεισμό του ΟΠΕΚΕΠΕ ή του λιμανιού της Πάτρας. Στο τραπέζι επίσης υπάρχει και πρόταση αποκλεισμού των οδών πρόσβασης στην Βιομηχανική Ζώνη.

Ο αποκλεισμός της Πατρών – Πύργου στο κόμβο της Κάτω Αχαγιάς αναμένεται και σήμερα να έχει 6ωρη διάρκεια – από τις 4 το απόγευμα έως τις 10.00 το βράδυ.

Όσον αφορά στο μπλόκο του Κεφαλόβρυσου Αιτωλοακαρνανίας, μετά από την συνέλευση του Σαββάτου της συντονιστικής επιτροπής των αγροτών, αποφασίστηκε ομόφωνα ότι την Κυριακή 07/02 θα γίνει αποκλεισμός του Κόμβου από 14:00 το μεσημέρι έως 10:00 το πρωί της Δευτέρας.

Σε κλείσιμο του δρόμου στο κόμβο του Αγίου Νικολάου από τις 11:00 το πρωί μέχρι τις 17:00 το απόγευμα θα προχωρήσουν σήμερα οι αγρότες στον Άγιο Νικόλαο της Βόνιτσας.

Οπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωσή τους, «δεν κάνουμε βήμα πίσω από τα αιτήματα επιβίωσής μας.

Θα συνεχίσουμε και θα κλιμακώσουμε τον αγώνα μας, σε συντονισμό με τις αποφάσεις της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων που θα συνεδριάσει αύριο την Κυριακή 7/2 στη Νίκαια Λάρισας.

Την Κυριακή 7/2 θα προχωρήσουμε σε κλείσιμο του δρόμου στο κόμβο του Αγίου Νικολάου στο διάστημα 11:00 με 17:00.»

Επίσης, τα μπλόκα στην Ηλεία συνεχίζονται κανονικά. Στο Μαραθιά οι αγρότες συνεχίζουν τους επαναλαμβανόμενους αποκλεισμούς από τις 12 το μεσημέρι, ενώ για σήμερα ετοιμάζουν και γιορτή μαζί με τις οικογένειές τους και τους τοπικούς φορείς της Αμαλιάδας.

Στον κόμβο Αγ. Γεωργίου στον Πύργο οι αγρότες μαζί με τους ιδιοκτήτες των χωματουργικών μηχανημάτων συνεχίζουν τους δίωρους αποκλεισμούς τις απογεματινές κυρίως ώρες.

ΠΗΓΗ

Σχόλια:

more recommended stories