Cyprus Papers: Καταργείται το επενδυτικό πρόγραμμα της Κύπρου

Καταργείται το επενδυτικό πρόγραμμα της Κύπρου

Μετά τον σάλο με τις αποκαλύψεις του Al Jazeera για το σκάνδαλο με τα «χρυσά» διαβατήρια.

Ολοκληρώθηκε το έκτακτο υπουργικό συμβούλιο στην Κύπρο υπό την σκιά των αποκαλύψεων του Al Jazeera. Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Κούσιος η Κυβέρνηση καταργεί οριστικά το παρόν επενδυτικό πρόγραμμα από 1η Νοεμβρίου.

Τι ανέφερε ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος

Το Υπουργικό Συμβούλιο κατόπιν πρότασης του Υπουργών Οικονομικών και του Υπουργού Εσωτερικών αποφάσισε την κατάργηση του παρόντος Κυπριακού Επενδυτικού Προγράμματος (ΚΕΠ), δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος.

Η πρόταση των δύο Υπουργών βασίστηκε στις διαχρονικές αδυναμίες και στην καταχρηστική εκμετάλλευση που έτυχαν οι πρόνοιες του προγράμματος, ανέφερε ο κ. Κούσιος σε δηλώσεις μετά το πέρας έκτακτης συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Είπε επίσης ότι η κατάργηση του προγράμματος έχει ισχύ από 1 Νοεμβρίου 2020.

—-

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε ακόμη ότι η Κυβέρνηση θα εξετάσει συνολικά την πολιτική της για ενθάρρυνση των επενδύσεων μετά την ολοκλήρωση της έρευνας που γίνεται από τον Γενικό Εισαγγελέα.

Σε ερώτηση αν θα γίνει καινούργιο πρόγραμμα, απάντησε ότι θα πρέπει να ολοκληρωθεί πρώτα η έρευνα από τον Γενικό Εισαγγελέα.

Κληθείς να σχολιάσει τα όσα είδαν τον φως της δημοσιότητας με το βίντεο του Al Jazeera  ο Εκπρόσωπος είπε ότι δεν θέλει να προβεί σε άλλη δήλωση.

Είπε επίσης ότι σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο δεν συζήτησε θέματα κορωνοϊού.

Αναλυτικά όσα είπε ο Κυριάκος Κούσιος

Το βίντεο του Al Jazeera

Cyprus Papers

 

Σχόλια:

more recommended stories