Οι συζητήσεις για τον δημαρχιακό θώκο έχουν ήδη ξεκινήσει, αν και οι εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση αργούν ακόμα.

Ο Κώστας Πελετίδης, χωρίς ο ίδιος να έχει δηλώσει κάτι και παρά τα δημοσιεύματα που τον ήθελαν να ενδιαφέρεται για τα βουλευτικά έδρανα, θα κατέβει εκ νέου υποψήφιος για τη δημαρχία. Τα περισσότερα από τα δημοσιεύματα αυτά έχουν σαν πηγή προέλευσής τους το μεγάλο του ατού, τη δημοτικότητα και το λαϊκό του έρεισμα.

Προσπαθούν, δηλαδή, να τον βάλουν στην άκρη της εκλογικής μάχης, πολιτικοί και επιχειρηματικοί κύκλοι που δεν τον θέλουν στην Πάτρα, ξέροντας ότι είναι δύσκολο να βρεθεί ένας αντίπαλος που να μπορεί να τον κερδίσει.

Το ΚΚΕ, από την άλλη, είναι εξίσου σίγουρο ότι έχει αναγνωρίσει και έχει συνειδητοποιήσει τη δημοτικότητα που έχει αυτός ο άνθρωπος στην Πάτρα και πως κάλλιστα με αυτόν υποψήφιο στις βουλευτικές εκλογές, ίσως θα μπορούσε να έβγαζε δύο βουλευτές στο νομό. Λέμε ίσως.

Δύσκολα όμως θα δώσει εντολή το κόμμα στο νυν δήμαρχο να κατέβει υποψήφιος βουλευτής, ακόμα και αν αναγνωρίζουν το επικοινωνιακό του χάρισμα και το λαϊκό έρεισμά του. Πρώτον, γιατί ο ίδιος δεν έχει εκφράσει καμία επιθυμία για την καρέκλα του βουλευτή, κάτι που σίγουρα στον Περισσό θα λάβουν υπόψη τους, ενώ υπάρχει και ένα ακόμα.

Το ίδιο το ΚΚΕ δεν έχει δείξει ποτέ μια ευελιξία στις κινήσεις του που να προωθεί άτομα με μεγάλη δημοτικότητα στους κεντρικούς του μηχανισμούς. Κατά συνέπεια είτε το θέλουν κάποιοι, είτε όχι, ο Κώστας Πελετίδης θα κατέβει κατά 99% και πάλι για την δημαρχία της Πάτρας.

Και με βάση τα σημερινά δεδομένα, την κατάσταση που υπάρχει και τους αντιπάλους του, μάλλον θα είναι και πάλι ο δήμαρχος της Πάτρας, συνεχίζοντας το έργο του. Όπως και να έχει το σίγουρο είναι ένα: Είναι πλέον το κεντρικό πρόσωπο της πολιτικής σκηνής, η προσωπικότητα εκείνη που διαμορφώνει από μόνη της καταστάσεις. 

patrasevents