Πάτρα: Η Αλεξάνδρα Δημοπούλου υποψήφια στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές

Η Αλεξάνδρα Δημοπούλου μέλος του Δ.Σ. της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, ανακοίνωσε στο facebook την υποψηφιότητά της στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Η ανάρτηση:

“ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:
Αγαπητοί φίλοι και συναγωνιστές, αν και σε άσχημη στιγμή- καθώς όλοι είναι ανάστατοι με την εξαφάνιση της σκυλίτσας Dafna- εύχομαι να βρεθεί στο επόμενο λεπτό- , θα ήθελα να σας ενημερώσω για κάτι μιας και ο χρόνος προχωράει μαζί με τις υποχρεώσεις μας.

Είχα πρόταση από το Δήμαρχο της Πόλης μας κ. Κώστα Πελετίδη να συμμετέχω μαζί τους στην ομάδα του ως υποψήφια στις δημοτικές εκλογές.
Μετά από πολλή σκέψη καθώς οι υποχρεώσεις που απορρέουν από το ρόλο μου στο ΔΣ της Π.Φ.Π.Ο. είναι ήδη τεράστιες, αποφάσισα να απαντήσω θετικά και να προσπαθήσω με τη δική σας πάντα στήριξη να προσφέρω μέσα και από αυτό το ρόλο αν όλα πάνε καλά.

Κατ’ αρχήν πρέπει να πω ότι παρά τις κατά καιρούς αντιπαραθέσεις με τη Δημοτική αρχή για το θέμα των αδεσπότων, η πρόταση αυτή με τιμά γιατί ο ίδιος ο Κ. Πελετίδης είναι ένας άνθρωπος καθαρός, ειλικρινής, συμπονετικός, δίκαιος και δυνατός. Δεν τον γνωρίζω ιδιαίτερα προσωπικά αλλά προκύπτει εμφανώς από τη δράση του, την ιδιωτική στάση του αλλά και τη συλλογική με όλη την ομάδα του.

Έχω λάβει γνώση από τους γονείς μου ακόμα και για περιστατικά πολλά όπου έχει προσφέρει δωρεάν τις υπηρεσίες του σαν γιατρός σε ευπαθείς ανθρώπους, κι αυτό για μένα είναι μία εγγύηση.

Το όλο σκεπτικό του, όπως αφοπλιστικά μου περιέγραψε είναι να γίνει κάτι πολύ καλό για τα ζώα στην Πάτρα, την 3η πόλη της Ελλάδας. Κι αυτό κατά τη γνώμη του μπορεί να γίνει καλύτερα με την συμμετοχή «από μέσα» ανθρώπων που είναι πιο κοντά στα ζώα κι έτσι να μεταφέρουμε σε όλους το δυνατόν την αγάπη και ενσυναίσθηση γι αυτά τα πλάσματα που ζουν μαζί μας- δίπλα μας, ενώ εμείς τείνουμε να επικεντρωνόμαστε στις ανάγκες των ανθρώπων. Ο κ. Πελετίδης θέλει να γίνει έργο, θέλει να προσχωρήσουν γρήγορα όσα ήδη έχουν ξεκινήσει (ενημερώθηκα αναλυτικά από τον κ. Ν. Τσιμογιάννη γι αυτά), και να μπουν κι άλλες προτάσεις στο προσκήνιο.

Και θέλει όλα να γίνουν με τις δομές του Δήμου αλλά συγχρόνως με την ψυχή και τα μάτια και τις κατευθύνσεις των εθελοντών. Γι αυτό με θέλει εκεί.

Το δικό μου σκεπτικό είναι πως δίνεται μια μεγάλη ευκαιρία να δείξουμε πως η συμπόνια και οι αγώνες μας θα πρέπει να συμπεριλαμβάνουν κι αυτούς τους σύγχρονους «Αθλίους», που είναι συγκάτοικοί μας, που έχουν εγγενή αξία και δικαιώματα αλλά λόγω έλλειψης ως τώρα στην κουλτούρα μας δυσκολευόμαστε να αντιληφθούμε.

Σκοπός μου είναι να γίνει σκληρός αγώνας όχι μόνο για τα νόμιμα που είναι τα ελάχιστα και θα τα διεκδικήσουμε έτσι κι αλλιώς, αλλά και για την απόδοση δικαιοσύνης γι αυτά τα πλάσματα, για την καθολική αλλαγή στάσης της κοινωνίας μας προς αυτά, γιατί είναι ηθική μας υποχρέωση.

Σκοπός μου είναι η δημιουργία μόνιμης ειρηνικής, ανοιχτής επικοινωνίας με τους εθελοντές φίλους μου και συναγωνιστές που ξέρουν τη γλώσσα των ζώων καθώς είναι στο πλευρό τους το δυνατόν περισσότερο εδώ και χρόνια, και πονούν με το δικό τους πόνο.

Σκοπός μου είναι να μπορέσουμε να δείξουμε πως μια τέτοια πρόταση ήταν πράγματι μια σοφή σκέψη και αξίζει να γίνει το παράδειγμα προς τους Δήμους της χώρας.

Η αξία της ζωής είναι μεγάλη. Για τα ανθρώπινα και μη ανθρώπινα όντα. 
ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΑΓΩΝΑ.”

Σχόλια:

more recommended stories