Αποτελέσματα (LiveScores): Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (0-1) Άρσεναλ- Νίκη Ολντ στο Τράφορντ μετά από 14 χρόνια

Αποτελέσματα (LiveScores): Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (0-1) Άρσεναλ- Νίκη στο Ολντ Τράφορντ μετά από 14 χρόνια

Χάρη στο εύστοχο πέναλτι του Ομπαμεγιάνγκ στο 69′, η Άρσεναλ νίκησε 1-0 την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στο “Ολντ Τράφορντ” σε ματς Premier League μετά από το 2006.

Μία εβδομάδα νωρίτερα, η Λέστερ, με γκολ του Τζέιμι Βάρντι στο 80′, γκρέμιζε με εκκωφαντικό τρόπο μία από τις πιο ισχυρές παραδόσεις που υπήρχαν στο Νησί, καθώς επιβλήθηκε 1-0 της Άρσεναλ και πήρε το τρίποντο για πρώτη φορά ως φιλοξενούμενη των Λονδρέζων σε επίπεδο Premier League.

Η μοίρα έμελε να το ξεπληρώσει άμεσα στην Άρσεναλ και μάλιστα κόντρα σε μία παραδοσιακή της αντίπαλο, την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Το βράδυ της Κυριακής οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Premier League και οι τρεις βαθμοί πήγαν σε αυτήν του Μικέλ Αρτέτα με το εύστοχο πέναλτι του Ομπαμεγιάνγκ στο 69′, για να πανηγυρίσουν έτσι οι κανονιέρηδες την πρώτη τους επιτυχία στο Ολντ Τράφορντ σε ματς πρωταθλήματος μετά από 14 ολόκληρα χρόνια!

LiveScores

Για να αποκτήσετε πρόσβαση στην δωρεάν εφαρμογή με ζωντανά αποτελέσματα ποδοσφαιρικών αγώνων πατήστε εδώ.

Με τη νίκη μάλιστα αυτή, οι Λονδρέζοι έβαλαν τέλος στο σερί των δύο ηττών που κουβαλούσαν (από Μάντσεστερ Σίτι και Λέστερ) ενώ στον αντίποδα ο εφιάλτης της Γιουνάιτεντ συνεχίζεται, αφού μετράει μέχρι στιγμής 1 ισοπαλία και 3 ήττες στα 4 ματς που έχει δώσει ως τώρα στη φετινή Premier League εντός έδρας.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Το πρώτο ημίχρονο είχε ελάχιστες φάσεις στις δύο εστίες, ωστόσο υπήρχε διαφορά στην προσέγγιση του αγώνα από τις δύο ομάδες. Η Άρσεναλ πίεζε ψηλά, κυκλοφορούσε καλά τη μπάλα και κέρδισε τη μάχη στο χώρου του κέντρου ενώ στον αντίποδα η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έμεινε πίσω για να περιμένει την αντίπαλό της και έκανε ελάχιστα πράγματα για να κάνει τους κανονιέρηδες να τη φοβηθούν.

Η μοναδική καλή στιγμή για τους κόκκινους διαβόλους στα πρώτα 45 λεπτά ήταν το σουτ του Γκρίνγουντ στο 21′ που απέκρουσε σε κόρνερ με τα πόδια ο Λένο (το 1 σουτ με το οποίο έκλεισε το πρώτο 45λεπτο είναι το μικρότερο νούμερο για πρώτο ημίχρονο εντός έδρας αγώνα της στην Premier League από τον Οκτώβριο του 2015), ενώ στον αντίποδα η Άρσεναλ αύξησε την πίεσή της από το 30′ μέχρι το 45′, διάστημα στο οποίο είχε το σουτ του Ουίλιαν στο πάνω μέρος του οριζόντιου δοκαριού (39′) και την κεφαλιά του Σακά που πέρασε άουτ (44′).

Με τον τρόπο που έπαιζαν οι δύο ομάδες στο πρώτο ημίχρονο, η αίσθηση που δημιουργήθηκε στους περισσότερους ήταν πως οι Λονδρέζοι ήταν πιο κοντά στο να πετύχουν πρώτοι γκολ και αυτό πράγματι έγινε. Μετά από μία καλή στιγμή για κάθε ομάδα στα πρώτα δέκα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου (με Γουάν-Μπισάκα οι γηπεδούχοι, με Ομπαμεγιάνγκ οι φιλοξενούμενοι) ήρθε η -καθοριστική για την εξέλιξη του ντέρμπι- φάση στο 69′.

Εκεί που ο Πογκμπά έπεσε άγαρμπα πάνω στα πόδια του Μπεγερίν και ανάγκασε τον Μάικ Ντιν να δείξει την άσπρη βούλα, με τον αρχηγό Ομπαμεγιάνγκ να είναι απόλυτα ψύχραιμος από το σημείο του πέναλτι και να βάζει μπροστά στο σκορ την ομάδα του.

Η συνέχεια βρήκε τους γηπεδούχους να κερδίζουν μέτρα στο γήπεδο και τους Λονδρέζους να υποχωρούν φυσιολογικά για να κρατήσουν το αποτέλεσμα, με την καλύτερη στιγμή για την Γιουνάιτεντ να είναι το δοκάρι που είχε στο 85′ σε γύρισμα από τα δεξιά του Φαν Ντε Μπέεκ.

Δεν είχε όμως κάτι παραπάνω, με την Άρσεναλ να αντέχει και να παίρνει μία τεράστια νίκη, πρώτη της στο Ολντ Τράφορντ σε ματς πρωταθλήματος μετά από τον Σεπτέμβριο του 2006, όταν είχε νικήσει και πάλι 1-0 με σκόρερ τότε τον Αντεμπαγιόρ. Πέρασαν 5.159 ημέρες και το ξανάκανε, με την Γιουνάιτεντ να αποτυγχάνει να πάρει τη νίκη και στο τέταρτο εντός έδρας παιχνίδι της στη φετινή Premier League και να μένει καθηλωμένη στην 15η θέση της βαθμολογίας.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ: Ντε Χέα, Γουάν-Μπισάκα, Λίντελοφ, Μαγκουάιρ, Σο, ΜακΤόμινεϊ, Φρεντ (62′ Μάτιτς), Πογκμπά, Μπρούνο Φερνάντες (75′ Φαν ντε Μπέεκ), Γκρίνγουντ (75′ Καβάνι), Ράσφορντ

ΑΡΣΕΝΑΛ: Λένο, Χόλντινγκ, Μαγκαλιάες, Τίρνι, Μπεγερίν, Παρτέι, Ελνένι, Σακά, Ουίλιαν (86′ Μέιτλαντ-Νάιλς), Ομπαμεγιάνγκ (87′ Μουστάφι), Λακαζέτ (76′ Ενκέτια)

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 7ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου

Γουλβς – Κρίσταλ Πάλας 2-0 (18′ Νούρι, 27′ Ποντένσε)

Σάββατο 31 Οκτωβρίου

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ – Μάντσεστερ Σίτι 0-1 (28′ Γουόκερ)

Μπέρνλι – Τσέλσι 0-3 (26′ Ζιγές, 63′ Ζουμά, 70′ Βέρνερ)

Λίβερπουλ – Γουέστ Χαμ 2-1 (42′ πεν. Σαλάχ, 85′ Ζότα / 10′ Φορνάλς)

Κυριακή 1 Νοεμβρίου

Άστον Βίλα – Σαουθάμπτον 3-4 (62′ Μινγκς, 90+3′ πεν. Γουότκινς, 90+7′ Γκρίλις / 20′ Βέστεργκααρντ, 33′ 45′ Γουόρντ-Πράουζ, 58′ Ινγκς)

Νιούκαστλ – Έβερτον 2-1 (56′, 84′ Γουίλσον/ 90+1′ Κάλβερτ-Λιούιν)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Άρσεναλ 0-1 (69′ πεν. Ομπαμεγιάνγκ)

Τότεναμ – Μπράιτον 2-1

Δευτέρα 2 Νοεμβρίου

Φούλαμ – Γουέστ Μπρομ (19:30)

Λιντς – Λέστερ (22:00)

Δείτε τη βαθμολογία της Premier League και άλλων δημοφιλών πρωταθλημάτων.

ΔΕΙΤΕ
Free Live Scores

Σχόλια:

more recommended stories