Αποτελέσματα ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός

O ΠΑΟΚ ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι της 4ης αγωνιστικής των πλέι οφ της Super League με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, καθώς επιβλήθηκε την Κυριακή με 2-0 των Πειραιωτών στην Τούμπα, κάνοντας σημαντικό βήμα για την Ευρώπη.

Μεγάλος πρωταγωνιστής των «ασπρόμαυρων» ήταν ο Ζίβκοβιτς, ο οποίος πέτυχε και τα δύο γκολ (49′, 63′) της ομάδας του, υπογράφοντας έτσι τη σπουδαία επικράτηση του «δικεφάλου» του Βορρά.

Πως παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες

Ο Πάμπλο Γκαρσία παρέταξε τους «ασπρόμαυρους» με σύστημα 3-4-3, προχωρώντας σε ριζικές αλλαγές στην ενδεκάδα της ομάδας του. Συγκεκριμένα επέλεξε τριάδα στα στόπερ τους Βιεϊρίνια, Ίνγκασον και Κρέσπο, με τον Πασχαλάκη να διατηρεί τη θέση του κάτω από τα δοκάρια.

Σε ρόλο φουλ μπακ αγωνίστηκαν οι Μπάμπα – Ροντρίγκο (αριστερά και δεξιά αντίστοιχα). Οι Ντόουγκλας και Σβαμπ ήταν τα δύο αμυντικά χαφ, ενώ την τριπλέτα της επίθεσης συνέθεταν οι Ελ Καντουρί – Αντρίγια Ζίβκοβιτς με τον Κρμέντσικ να είναι στην κορυφή και τον Χρήστο Τζόλη να μένει στον πάγκο.

Με σχηματισμό 3-4-3 παρατάχθηκε όμως στο ντέρμπι και ο Ολυμπιακός, o οποίος ως γνωστόν εξασφάλισε και μαθηματικά τον τίτλο, μετά τη νίκη του επί του Παναθηναϊκού.

Σε αυτό, θέση βασικού μετά από δυόμιση μήνες πήρε και πάλι ο Αβραάμ Παπαδόπουλος, ο οποίος ήταν στο κέντρο της άμυνας, μαζί με τους Χολέμπας και Παπασταθόπουλο.

Ο Σα βρισκόταν κάτω από τα δοκάρια, με τους Ρέαμπτσιουκ και Ανδρούτσος να είναι στα άκρα. Οι Μπουχαλάκης-Εμβιλά ήταν τα δύο κεντρικά χαφ με τριπλέτα Μασούρα, Μπρούμα και Ελ Αραμπί στην επίθεση.

Ο αγώνας

Ο ΠΑΟΚ με αμυντική θωράκιση και με σύστημα πέντε αμυντικών προσπάθησε να κρατήσει μακριά τους επιθετικούς του Ολυμπιακού, ο οποίος από τη μεριά του επιχείρησε να διασπάσει την αμυντική ζώνη των γηπεδούχων με οργανωμένο κέντρο και επιθέσεις από τα πλάγια.

Η πρώτη ολοκληρωμένη επίθεση στο ντέρμπι έγινε στο 8′, όταν ο Μπρούμα με σουτ έστειλε την μπάλα άουτ, ενώ στην αρχική του προσπάθεια ο επιθετικός του Ολυμπιακού γλίστρησε και δεν κατάφερε από ευνοϊκότερες συνθήκες να κάνει το σουτ.

Τρία λεπτά αργότερα μία κεφαλιά του Ελ Αραμπί εύκολα μπλόκαρε ο Πασχαλάκης και το παιχνίδι σταδιακά αύξανε τον ρυθμό της επιθετικότητας των δύο αντιπάλων.

Η πρώτη καλή φάση για τον ΠΑΟΚ ήρθε στο 15′, με δυνατό μακρινό σουτ του Αουγκούστο που πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Σα. Ο Ολυμπιακός έγινε πιο απειλητικός από τους γηπεδούχους και στο 19′ από λάθος του Σβαμπ, ο Μπρούμα έπιασε δυνατό σουτ που “έξυσε” το οριζόντιο δοκάρι του Πασχαλάκη.

Η ομάδα του Γκαρσία απείλησε στο 32′ με απευθείας φάουλ του Βιεϊρίνια που έδιωξε σωτήρια ο Σα. Ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού έκανε επίσης μεγάλη επέμβαση ένα λεπτό αργότερα, σε κοντινό σουτ του Ζίβκοβιτς, διώχνοντας σε κόρνερ.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης ο ΠΑΟΚ πήρε το προβάδισμα. Στο 49′ ένα ωραίο γωνιακό σουτ του Αντρίγια Ζίβκοβιτς αιφνιδίασε τον Σα, σε μια φάση όπου ο Ροντρίγκο έκανε σέντρα, ο Παπαδόπουλος έδιωξε πρόχειρα και ο Σέρβος επιθετικός που έγινε κάτοχος της μπάλας «έγραψε» το 1-0.

Το γκολ έδωσε ψυχική τόνωση και αγωνιστική ώθηση στους γηπεδούχους και στο 63′ πάλι ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς διπλασίασε τα γκολ της ομάδας του και τα δικά του, με ένα υπέροχο πλάγιο σουτ μετά από ασίστ του Ελ Καντουρί και αφού παρέκαμψε τον Σα στην έξοδό του.

Μετά το δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ ο Πέδρο Μαρτίνς προσπάθησε να αλλάξει τις ισορροπίες της ομάδας του και πέρασε στο παιχνίδι τους Φορτούνη και Βαλμπουενά.

Στο 78′ ο Ολυμπιακός έχασε μοναδική ευκαιρία για γκολ, όταν ο Μασούρας βρέθηκε κοντά στην εστία του Πασχαλάκη, αλλά λίγο πριν το τελικό του σουτ ο Μπάμπα παρενέβη κι έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ.

Στο 90’+2′ ο Τζόλης έχασε εξαιρετική ευκαιρία να δώσει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του, σουτάροντας άουτ από πολύ καλή θέση.

Το τελικό αποτέλεσμα, που σήμανε και την δεύτερη φετινή ήττα των πρωταθλητών, ήταν απολύτως δίκαιο, αφού ο «Δικέφαλος» της Θεσσαλονίκης με έξυπνη τακτική και επιθετικό πνεύμα αξιοποίησε τις ευκαιρίες του και με πρωταγωνιστή τον Σέρβο «κανονιέρη» του πλησίασε στον στόχο της κατάκτησης μίας θέσης που οδηγεί στην Ευρώπη.

Κίτρινες: Παπαδόπουλος, Ρέαμπτσουκ

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Πασχαλάκης, Ροντρίγκο, Ίνγκασον, Κρέσπο, Μπάμπα, Σβαμπ (83΄ Τσιγγάρας), Αουγκούστο, Ζίβκοβιτς (71΄ Τζόλης), Βιεϊρίνια (82′ Bαρέλα), Ελ Καντουρί (66′ Ουάρντα), Σφιντέρσκι (70′ Κρμέντσικ).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ρέαμπτσιουκ (71′ Βαλμπουενά), Παπασταθόπουλος, Παπαδόπουλος (60′ Καμαρά), Χολέμπας, Ανδρούτσος, Μπουχαλάκης, Εμβιλά, Μπρούμα (60′ Φορτούνης), Μασούρας (79΄ Κάιπερς), Ελ Αραμπί

Δείτε εδώ ζωντανά αποτελέσματα αγώνωνfreelivescores

Αποτελέσματα αγώνων Ελλάδα

Σχόλια:

more recommended stories