Ποινή φυλάκισης στον Τούρκο που συνελήφθη στον Έβρο

Ποινή φυλάκισης στον Τούρκο που συνελήφθη στον Έβρο

Ποινή φυλάκισης πέντε μηνών με τριετή αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 1.500 ευρώ, επέβαλε η Εισαγγελία Ορεστιάδας στον Τούρκο που συνελήφθη χθες στις Καστανιές Έβρου.

Ο συνήγορος του Τούρκου άσκησε έφεση, για την εκδίκαση της οποίας ο καταδικασθείς θα επανέλθει όταν προσδιοριστεί η δικάσιμος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ έχουν ήδη δρομολογηθεί οι διοικητικές διαδικασίες της απέλασής του, ενώ έχει κατασχεθεί το μηχάνημα έργου με το οποίο πέρασε παράνομα τη συνοριογραμμή Ελλάδας-Τουρκίας.

Υπενθυμίζεται πως ο Τούρκος ισχυρίστηκε ότι είναι αγρότης και δημοτικός υπάλληλος του δήμου Αδριανούπολης, που κατά λάθος εισήλθε σε ελληνικό έδαφος ενώ εκτελούσε εργασίες με μηχάνημα τύπου JCB.

Κατά πληροφορίες, από την ελληνική πλευρά του έγινε σήμα να σταματήσει, ωστόσο ο ίδιος συνέχισε την πορεία του και πέρασε περίπου κατά 10 μέτρα τη συνοριακή γραμμή.

Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, που δημοσίευσαν χθες και φωτογραφίες του, ονομάζεται Μουσά Αλερίκ. Σε βάρος του είχε σχηματιστεί δικογραφία για παράνομη είσοδο στη χώρα.

Ο Μουσά Αλερίκ μεταφέρθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Ορεστιάδας, όπου και αναμένεται να παραμείνει έως και την απέλασή του.

Σχόλια:

more recommended stories