Πολιτισμός- Κινηματογραφικά τα φετινά Χριστούγεννα – Δείτε τα φιλμ που θα βγουν στις σκοτεινές αίθουσες τις γιορτές

Τα φετινά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά οι κινηματογραφικές επιλογές είναι αρκετές και δεν θα αφήσουν κανέναν παραπονεμένο.

Είναι γεγονός πως η έξοδος του ολοκαίνουριου φιλμ του «Πολέμου των Άστρων» (7ο στη σειρά) με τίτλο «Star Wars The Force Awakens –Η Δύναμη Ξυπνάει 3d» σε σκηνοθεσία του J.J. Abrams (διανομή από την εταιρεία Feelgood την παραμονή των Χριστουγέννων) όπου συνδυάζονται καταπληκτικά ειδικά εφέ, μία φρέσκια ιστορία δια χειρός του Λόρενς Κάσνταν αλλά και παλιοί ηθοποιοί του «Πολέμου των άστρων» όπως ο Χάρισον Φορντ και η Κάρι Φίσερ με νέους όπως οι John Boyega, η Daisy Ridley και ο Άνταμ Ντρέιβερ, θα τραβήξει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Ήδη στα Ster Cinemas, στη Βέσο Μάρε έχουν ξεκινήσει οι προκρατήσεις ενώ τα πιτσιρίκια κι όχι μόνο θέλουν για χριστουγεννιάτικο δώρο ένα «φωτόσπαθο»!

Παραμονή των Χριστουγέννων βγαίνει και το φιλμ «Point Break» (θα παίζεται και σε 3d) το οποίο είναι βασισμένο στην ομώνυμη κινηματογραφική επιτυχία του 1991 όπου έπαιζαν ο αξέχαστος Πάτρικ Σουέιζι και ο Κιάνου Ριβς, σε σκηνοθεσία Κάθριν Μπίγκελοου. Αυτή τη φορά την ταινία σκηνοθετεί ο Ericson Core και πρωταγωνιστούν ο Αυστραλός ηθοποιός Λιουκ Μπρέισι και ο Έντγκαρ Ραμίρεζ στο ρόλο του αρχηγού της συμμορίας Μπρόντι που είχε υποδυθεί ο Σουέιζι.

Η ταινία όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου της εταιρείας διανομής Οdeon, περιλαμβάνει μερικά από τα πιο εντυπωσιακά και τολμηρότερα αθλητικά stunt που έχουμε δει ποτέ σε κινηματογραφική ταινία. Τα επιτεύγματα αυτά γίνονται από κορυφαίους αθλητές, που θεωρούνται οι καλύτεροι σε αθλήματα και επικίνδυνα σπορ όπως το σερφ μεγάλων κυμάτων, οι πτήσεις με wingsuit, το snowboarding, η ελεύθερη αναρρίχηση και οι αγώνες υψηλών ταχυτήτων με μοτοσικλέτες. Η αλήθεια είναι ότι όποιος έχει δει το τρέιλερ μένει με το στόμα ανοικτό. Το «Point Break» κάνει πρεμιέρα στην Ελλάδα ταυτόχρονα με τις ΗΠΑ.

Την ίδια μέρα επίσης με τις ΗΠΑ, δηλαδή τη μέρα των Χριστουγέννων θα δούμε και στην Ελλάδα (και στην Πάτρα) το νέο φιλμ του Ντέιβιντ Ο’ Ράσελ «Joy» με ένα καταπληκτικό καστ που περιλαμβάνει την Τζένιφερ Λόρενς, τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο, την Ιζαμπέλα Ροσελίνι, τον Έντγκαρ Ραμίρεζ, τον Μπράντλει Κούπερ και την Βιρτζίνια Μάντσεν. Αν και οι κριτικές είναι κάπως συγκρατημένες, το φιλμ έχει φόρα, περιγράφει αληθινή ιστορία, έχει για πρωταγωνίστρια την κούκλα Λόρενς και έχει προταθεί και για 2 Χρυσές Σφαίρες – καλύτερης ταινίας και α’ γυναικείου ρόλου. Τη διανομή του έχει αναλάβει η Odeon.

Να μην ξεχάσουμε φυσικά ότι ήδη ξεκίνησε από 17/12 να προβάλλεται στην Πάτρα το νέο φιλμ του Χριστόφορου Παπακαλιάτη «Ένας Άλλος Κόσμος» (διανομή Village) με τρεις ιστορίες και πρωταγωνιστές όπως τον περσινό νικητή του Όσκαρ β’ ανδρικού J.K. Simmons αλλά και τον ίδιο τον Χ. Παπακαλιάτη και τον αξέχαστο Μηνά Χατζησάββα, η καινούρια computer animation ταινία της Ντίσνει/Pixar “The good dinosaur- Ο καλόσαυρος» (από την Fellgood) που είναι ιδανική για το παιδικό κοινό με θαυμάσια χρώματα καθώς και το κοινωνικοδραματικό φιλμ που σαρώνει ήδη στις διακρίσεις των κριτικών και οδεύει ολοταχώς για τα Όσκαρ «Carol» του Τοντ Χέινς με την Κέιτ Μπλάνσετ, τη Ρούνι Μάρα και τον Κάιλ Τσάντλερ (διανομή Odeon).

Συνεχίζεται και το συγκινητικό “Ουζερί Τσιτσάνης” σε σκηνοθεσία του Μανούσου Μανουσάκη με τον Ανδρέα Κωνσταντίνου, (διανομή από Feelgood).

Ακόμα την περίοδο των φετινών γιορτών βγαίνει και η ναυτική περιπέτεια εποχής «Στην καρδιά της θάλασσας – In the heart of the sea» που μας περιγράφει το μύθο του Μόμπι Ντικ με τον χαρισματικό ηθοποιό Κρις Χέσμγουορθ, τον αγαπητό μας Τhor στον κεντρικό ρόλο, σε σκηνοθεσία του βραβευμένου με Όσκαρ Ρον Χάουαρντ.

Η ταινία που ήδη ξεκίνησε να παίζεται στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής με επιτυχία, θα βγει στις ελληνικές αίθουσες και στην Πάτρα την Πέμπτη, παραμονή της Πρωτοχρονιάς – 31 Δεκεμβρίου 2015, σε διανομή της Tanweer και θα παιχθεί και σε 3d! Στο φιλμ συμπρωταγωνιστούν οι Κίλιαν Μέρφι, Μπέντζαμιν Γκλίσον, Μπεν Γουίσοου, Τομ Χόλαντ, Μισελ Φέρλι, Σάρλοτ Ρίλεϊ και Μπένζαμιν Γουόκερ.

Για τους μικρούς μας φίλους αναμένεται και η ταινία «Little Prince – O Mικρός Πρίγκιπας» σε διανομή της Feelgood από την Πρωτοχρονιά, ένα φιλμ που συνδυάζει το computer animation με την παραδοσιακή τεχνική του stop motion. Η οικουμενική ιστορία του Αντουάν Σεν Εξιπερί παρουσιάζεται εδώ με γνωστούς ηθοποιούς να δανείζουν τη φωνή τους όπως οι Αντρέ Ντιζολιέ, Μαριόν Κοτιγιάρ και Βενσάν Κασέλ στη γαλλόφωνη κόπια και τους Τζεφ Μπρίτζες, Τζέιμς Φράνκο και Ρέιτσελ Μακ Άνταμς στην αγγλόφωνη. Στην Ελλάδα το φιλμ θα βγει και μεταγλωττισμένο.

Μετά το «Μπελ και Σεμπάστιαν, δύο αχώριστοι φίλοι» έρχεται η συνέχεια του, το παιδικό φιλμ «Μπελ & Σεμπάστιαν 2: Η περιπέτεια συνεχίζεται» σε σκηνοθεσία Κριστιάν Ντιγκέ όπου το γλυκύτατο δίδυμο ενός μικρού αγοριού και του μεγαλόσωμου σκύλου του, επιστρέφει για μία ακόμη περιπέτεια γεμάτη συναίσθημα, ανθρωπιά αλλά και δράση. Το φιλμ θα βγει στις ελληνικές αίθουσες από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς σε διανομή της Odeon.

Παραμονή Πρωτοχρονιάς και τρεις ακόμα αξιόλογες, ποιοτικές ταινίες βγαίνουν στην Ελλάδα (να δούμε αν την ίδια ημερομηνία θα έρθουν και στην Πάτρα, στα Ster Cinemas, στη Βέσο Μάρε).

Ο λόγος για το συγκινητικό φιλμ «Brooklyn» (διανομή από Odeon) σε σκηνοθεσία John Crowley με την 21χρονη Σαόρζι Ρόναν της «Εξιλέωσης» και της «Χάνα» να οδεύει στην 1η υποψηφιότητα της για Όσκαρ ερμηνείας και μαζί τους Emory Cohen και Domhnall Gleeson. Τα άλλα δύο φιλμ είναι η «Σιωπηλή Δολοφόνος – The Assassin» (διανομή από τη Seven Films) σε σκηνοθεσία Χου Χσιάο Χσιέν με πρωταγωνίστρια την πολύ όμορφη ηθοποιό Σου Κι, την αποκαλούμενη νέα Γκονγκ Λι (πρόκειται για μία εικαστική περιπέτεια πολεμικών τεχνών από την Κίνα που βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ των Κανών) και η «Μητέρα μου – Mia Madre» του Νάνι Μορέτι από την Ιταλία με πρωταγωνιστές τον ίδιο, τον ξεκαρδιστικό όπως λέγεται, Τζον Τορτούρο και την Μαργκαρίτα Μπούι (διανομή Feelgood).

Tέλος για την 8η και ήδη πολυαναμενόμενη ταινία του ανατρεπτικού Αμερικανού σκηνοθέτη Κουέντιν Ταραντίνο «Οι Μισητοί Οκτώ – Τhe Hateful Eight» θα χρειαστεί να περιμένουμε έως τις 7 Ιανουαρίου 2016, για να τη δούμε στην Ελλάδα. Έχει προγραμματιστεί από την Odeon να βγει 2 εβδομάδες μετά τις ΗΠΑ.

Το φιλμ διεκδικεί και 3 Golden Globes – Χρυσές Σφαίρες καλύτερου Β’ γυναικείου ρόλου (Τζένιφερ Τζέισον Λι), καλύτερου σεναρίου (Κουέντιν Ταραντίνο) και καλύτερης πρωτότυπης μουσικής (Ένιο Μορικόνε).

Eπιμέλεια κειμένου – ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Σχόλια:

more recommended stories