Δημοτική Βιβλιοθήκη Πατρών: Διευρύνεται το ωράριο λειτουργίας

Από την 1η Οκτωβρίου 2021 στο κτίριο της Μαιζώνος και στο παράρτημα της οδού Φωκαίας

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πατρών, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, προκειμένου να επιτευχθεί η όσο το δυνατόν καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού, από την 1η Οκτωβρίου 2021 προχωρά σε διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας της.

Το νέο ωράριο διαμορφώνεται ως εξής:

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ & ΠΑΙΔΙΚΟ ΤΜΗΜΑ στην οδό Μαιζώνος

Δευτέρα: 8:30 έως 14:45

Τρίτη: 8:30 έως 19:45

Τετάρτη: 8:30 έως 14:45

Πέμπτη: 8:30 έως 14:45

Παρασκευή: 8:30 έως 14:45

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΦΩΚΑΙΑΣ πλησίον πλατείας Ελευθερίας

Δευτέρα – Παρασκευή:  8:30 έως 16:00.

Οδηγίες προ το κοινό

1.            Υπενθυμίζουμε ότι  σύμφωνα με τις οδηγίες από τον  ΕΟΔΥ οι αναγνώστες μας οφείλουν:

•             Να μην επισκέπτονται τη Βιβλιοθήκη, εάν υπάρχει οποιοδήποτε σχετικό σύμπτωμα και μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας να αναζητούν με το προσωπικό μας εναλλακτικές λύσεις.

•             Κατά την επίσκεψη τους στο κτήριο να έχουν μάσκα, να τηρούν τις αποστάσεις 1, 5μ.  και γενικώς τα απαραίτητα ατομικά μέτρα υγιεινής ακολουθώντας ταυτόχρονα και τις συστάσεις του προσωπικού.

•             Κατά την είσοδό των χρηστών  στους χώρους της βιβλιοθήκης είναι απαραίτητη η καταγραφή των ατομικών τους  στοιχείων  στο βιβλίο  επισκεπτών (ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο) ή τον αριθμό της κάρτας μέλους για λόγους ασφαλείας.

2.            Η χρήση του αναγνωστηρίου πραγματοποιείται μόνο κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού διάρκειας μιας ώρας και τριάντα λεπτών. Δεν επιτρέπεται η αλλαγή θέσης  του αναγνώστη και του τραπεζιού ανάγνωσης καθώς και η μετακίνηση επίπλων.

3.            Δεν επιτρέπεται η περιήγηση στα ράφια. Η αναζήτηση των τεκμηρίων πραγματοποιείται αποκλειστικά από τον κατάλογο της βιβλιοθήκης στο https://patraslibrary.openabekt.gr/el και η ανάσυρση θα γίνεται από το αρμόδιο προσωπικό και μόνο. Σημειώνεται ότι τα τεκμήρια που έρχονται σε επαφή με το κοινό παραμένουν υποχρεωτικά 72 ώρες σε καραντίνα.

4.            Ο μέγιστος αριθμός εξυπηρετούμενων ατόμων για τα τμήματα δανεισμού (δανεισμός , επιστροφή βιβλίων)  είναι μέχρι δύο άτομα για το τμήμα ενηλίκων της κεντρικής Βιβλιοθήκης και του Παραρτήματος Φωκαίας  και ένα άτομο για το παιδικό τμήμα. Ο  χρόνος παραμονής  στο χώρο δε θα πρέπει να υπερβαίνει τα 15 λεπτά.

Παράλληλα, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πατρών συνεχίζει να προσφέρει  απομακρυσμένες υπηρεσίες στο κοινό της μέσα από   τους πληροφοριακούς πόρους  οι οποίοι είναι αναρτημένοι στην ιστοσελίδα της, καθώς και σε επείγουσες περιπτώσεις  με  ηλεκτρονικές αποστολές υλικού στο πλαίσιο πάντα των κανόνων χρήσης του, σύμφωνα με το νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων.

Όσοι επιθυμούν δανεισμό υλικού ή συλλογή πληροφοριών  από το υλικό της βιβλιοθήκης, μπορούν να επισκέπτονται τον ηλεκτρονικό κατάλογο στη διεύθυνση httρs://patrαslibrαry.openαbekt.gr/ και να υποβάλλουν αίτημα είτε τηλεφωνικά είτε στη φόρμα δανεισμού η οποία είναι αναρτημένη στον ηλεκτρονικό κατάλογο και στην ιστοσελίδα της βιβλιοθήκης :

https://patraslibrary.weebly.com/deltaalphanuepsiloniotasigmamu972sigmaf.html

όπου αναγράφονται οι οδηγίες για το δανεισμό και την έκδοση κάρτας μέλους.

Όλες οι ρυθμίσεις λειτουργίας και εξυπηρέτησης κοινού αναρτώνται στον διαδικτυακό τόπο της Βιβλιοθήκης και στην είσοδο του κτηρίου.

Η Βιβλιοθήκη θα επαναξιολογεί τα δεδομένα και ενδεχομένως θα τροποποιεί τις οδηγίες με γνώμονα την τήρηση των μέτρων προστασίας.

Τηλέφωνα επικοινωνίας:

Κεντρική Βιβλιοθήκη: 2610224813,

Παράρτημα Φωκαίας:2610312745,

Παιδικό τμήμα: 2610226792.

email: patraslibrary@gmaίl.cοm

Ηλεκτρονικός κατάλογος:  https://patraslibrary.openabekt.gr/

Αποθετήριο ψηφιακών συλλογών: http://repository-dbp.ekt.gr/dbp/

Σχόλια:

more recommended stories