Συγκινητικό κύμα στήριξης στο Πατρινό ζευγάρι που δεν μπορούσε να πληρώσει τη ΔΕΗ

Μεγάλο είναι το κύμα αλληλεγγύης που αναπτύχθηκε για την στήριξη ενός ζευγαριού Πατρινών το οποίο βρίσκεται σε δυσμενή οικονομική θέση με αποτέλεσμα να μην μπορεί να πληρώσει καν την ΔΕΗ την ώρα που ο σύζυγος νοσηλεύεται επί μακρόν στο Νοσοκομείο.

Το θέμα που ανέδειξε στις 7 του περασμένου Αυγούστου το thebest.gr ευαισθητοποίησε και παράλληλα κινητοποίησε αρκετούς συμπολίτες που από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν στο πλευρό του ζευγαριού και το στήριξαν τόσο οικονομικά όσο και ηθικά σε αυτή την πολλή δύσκολη κατάσταση που βιώνουν.

Τόσο μεμονωμένοι Πατρινοί όσο και αρκετά μέλη τη Ομάδας Αλληλεγγύης του ΑΣΤΟ-Επικοινωνούμε ήρθαν σε επαφή μαζί τους και ενίσχυσαν την προσπάθεια που κατέβαλαν σε πρώτη φάση μα μην τους κοπεί το ρεύμα στο σπίτι.

Η απειλή ήταν άμεση καθώς το χρέος του ζευγαριού είχε ξεπεράσει τις 8.000 ευρώ με αποτέλεσμα οι υπεύθυνοι της ΔΕΗ να απειλούν με άμεση διακοπή.

Ευτυχώς, παρά το γεγονός ότι η έκκληση για βοήθεια έγινε μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού, συγκεντρώθηκε ένα σεβαστό ποσό που αγγίζει τα 3.000 ευρώ.

Ευτυχώς, παρά το γεγονός ότι η έκκληση για βοήθεια έγινε μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού, συγκεντρώθηκε ένα σεβαστό ποσό που αγγίζει τα 3.000 ευρώ.

Τα χρήματα αυτά κατατέθηκαν στον κωδικό της οικογένειας με αποτέλεσμα να παγώσει τελικά η διαδικασία για τη διακοπή του ρεύματος.

Η αγάπη όμως και η αμέριστη συμπαράσταση των συμπολιτών, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το thebst.gr, δεν περιορίστηκε εκεί καθώς υπήρξε σημαντική ηθική συμπαράσταση με συνεχείς επισκέψεις στο Νοσοκομείο.

Πέραν αυτού οι ευαισθητοποιημένοι συμπολίτες, ανά τακτά διαστήματα, ενισχύουν το ζευγάρι με τρόφιμα, είδη προσωπική υγιεινής ακόμα και εισιτήρια τις καθημερινές μετακινήσεις της συζύγου με το λεωφορείο στο Νοσοκομείο. Η συγκινητική αυτή υποστήριξη έχει επαναφέρει, σε ένα βαθμό, το χαμένο χαμόγελο στο ζευγάρι αλλά και τους συγγενείς τους που πασχίζουν από την πλευρά τους να συνδράμουν με κάθε μέσο που διαθέτουν.

Το «ευχαριστώ» βγαίνει αυθόρμητα από τα χείλη τους προς όλους όσοι, παρά τα δικά τους προβλήματα, έσπευσαν να τείνουν χέρι βοηθείας. Η περιπέτεια υγείας τους συμπολίτης συνεχίζεται, όπως και η οικονομική δυσπραγία όμως η αισιοδοξία που σκόρπισε στο ζευγάρι η αλληλεγγύη των συμπολιτών, τους δίνει δύναμη να συνεχίσουν να παλεύουν.  

thebest.gr

Σχόλια:

more recommended stories