Σήμερα στην Πάτρα τα λείψανα του Παλαιών Πατρών Γερμανού

Σήμερα το απόγευμα αναμένεται να υποδεχθεί η Πάτρα τα οστά του Παλαιών Πατρών Γερμανού στο νέο Ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου. Για λίγες ημέρες, τα λείψανα του Π.Π. Γερμανού θα βρεθούν στον τόπο που ποίμανε με ζήλο θείο και θερμουργό αγάπη προς την Πατρίδα.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την μεγάλη αυτή και λαμπρά τελετή, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, επισκέφθηκε το τελευταίο δεκαήμερο του Μαΐου την ιστορική πόλη της Δημητσάνας, όπου φυλάσσονται τα Οστά του Παλαιών Πατρών Γερμανού, με την άδεια και ευλογία του κυριάρχου Ιεράρχου, Μητροπολίτου Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμίου και συνεργάστηκε με τον Πανοσιολογιώτατο Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως π. Ιάκωβο Κανάκη και την υπεύθυνη της Ιστορικής Βιβλιοθήκης της Δημητσάνης κ. Δέσποινα Τσαφαρά.

Η ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών αναφέρει:

Με λαμπρότητα και τις δέουσες τιμές θα υποδεχθή σήμερα το απόγευμα και ώρα 7 η Πάτρα, τα Οστά του Εθνεγέρτη Δεσπότη της, Παλαιών Πατρών Γερμανού.

Η υποδοχή θα γίνη μπροστά στο Νέο Ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου.

Οι τιμητικές εκδηλώσεις για τον μεγάλο Ιεράρχη που ύψωσε το Λάβαρο της Επαναστάσεως στην Αγία Λαύρα και την Σημαία του αγώνος στην Πάτρα το 1821, πραγματοποιούνται στο πλαίσιο των επετειακών εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Τα Οστά του Παλαιών Πατρών Γερμανού θα παραμείνουν στον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέου, μέχρι την Δευτέρα 14 Ιουνίου στις 11 το πρωί.

Σχόλια:

more recommended stories