Το Κέντρο Φιλοξενίας ευάλωτων πληθυσμών και  ασυνόδευτων ανηλίκων ΣΤΕΓΗ PLUS(+), στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας του Παιδιού την Πέμπτη 10  Δεκεμβρίου και Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιήσει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τη δράση «Ένα μικρό παιδί ένα μεγάλο ταξίδι».

Kαι τις δύο ημέρες από τις 10.00-14.00 και από τις 18.00-20.00 στη Πλ. Γεωργίου θα υπάρχει περίπτερο για τη συλλογή ειδών ρουχισμού και παιχνιδιών τόσο για τα φιλοξενούμενα παιδιά του Κέντρου Φιλοξενίας ΣΤΕΓΗ PLUS(+) όσο και για τα ασυνόδευτα παιδιά που μόλις έχουν εισέλθει στη χώρα μας και παραμένουν σε αντίξοες συνθήκες στα Κέντρα Πρώτης Υποδοχής (νησιά Βορειανατολικού Αιγαίου) και στην ουδέτερη συνοριακή ζώνη της Ειδομένης.

Παράλληλα, στελέχη και εθελοντές του Κέντρου Φιλοξενίας ΣΤΕΓΗ PLUS(+),θα βρίσκονται εκεί με ενημερωτικό υλικό για την πληροφόρηση του κοινού. Η δράση θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου στις 21.00 στο χώρο ΤΑG ( Αγίου Ανδρέου 127 ),όπου θα πραγματοποιηθεί συναυλία από μουσικά σχήματα της Πάτρας.

Η δράση υλοποιείται με τη συνδρομή των φοιτητών του τμήματος Κοινωνικής εργασίας του ΑΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος, στο πλαίσιο της Εργαστηριακής Πρακτικής τους Άσκησης που πραγματοποιούν στο Κέντρο Φιλοξενίας ευάλωτων πληθυσμών & ασυνόδευτων ανηλίκων ΣΤΕΓΗ PLUS.

Στέγη Plus (+)

Το πρόγραμμα αφορά στη λειτουργία Κέντρων Φιλοξενίας, με σκοπό στη παροχή στέγασης σε ασυνόδευτους ανηλίκους, καθώς και σε άλλους ευάλωτους αιτούντες άσυλο (όπως μονογονεϊκές οικογένειες, ευάλωτες γυναίκες κλπ.).

Οι υπηρεσίες που παρέχονται σε όλες τις πληθυσμιακές ομάδες παράλληλα με τη στέγαση είναι: ψυχοκοινωνική στήριξη, ιατροφαρμακευτική και νοσηλευτική στήριξη, υπηρεσίες διαμεσολάβησης, νομική συμβουλευτική, προγράμματα εκμάθησης ελληνικών, δημιουργικής απασχόλησης, ενισχυτικής διδασκαλίας για τους ανήλικους και οργάνωση διαπολιτισμικών δραστηριοτήτων, κάλυψη βασικών αναγκών διαβίωσης, σίτιση, καθαριότητα, ασφάλεια, εκπαίδευση εργασιακή στήριξη στις ευάλωτες ομάδες, εκπαίδευση/ κατάρτιση/ επαγγελματικός προσανατολισμός για τους ασυνόδευτους ανηλίκους και υπηρεσίες ατομικής υγιεινής.

Οι περιοχές υλοποίησης του προγράμματος είναι η Αθήνα και η Πάτρα.Στην Αθήνα λειτουργεί μία (1) δομή φιλοξενίας για τριάντα (30) ασυνόδευτους ανήλικους και στην Πάτρα μία (1) δομή φιλοξενίας για τριάντα (30) ασυνόδευτους ανήλικους και για σαράντα (40) άτομα που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού (μονογονεϊκές οικογένειες, ευάλωτες γυναίκες/ μητέρες με παιδιά), αιτούντων άσυλο.

Το πρόγραμμα λειτουργεί με εταιρικό σχήμα, το οποίο αποτελείται:
–από τη ΜΚΟ PRAKSIS (συντονιστής φορέας εταιρικού σχήματος)

– και τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό (εταίρος).

Το έργο χρηματοδοτείται από τον ενιαίο ευρωπαϊκό οικονομικό  χώρο ( Νορβηγία, Ισλανδία, Λιχνενστάιν) και διαχειριστική αρχή του προγράμματος είναι ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης.