Πριν από τον σεισμό του 2008 το μικρό αυτό εκκλησάκι, στο κέντρο της Πάτρας, αφιερωμένο στην Παναγία, ήταν γεμάτο από ευχές, τάματα, κομποσκοίνια, με τους πιστούς να γράφουν στους τοίχους ο καθένας την δική του προσευχή, ζητώντας βοήθεια από την Μεγαλοδύναμη.

Όλα αυτά τα χρόνια, όπου ο Ιερός Ναός της Παντάνασσας αναστηλωνόταν και ανακαινιζόταν, έχοντας χαρακτηριστεί ετοιμόρροπος μετά τον σεισμό του 2008, το μικρό αυτό εκκλησάκι, δίπλα από την επιβλητική εκκλησία της Παντάνασσας ήταν κλειστό.

Από την μέρα που άνοιξε τις πύλες της η εκκλησία της Παντάνασσας, άνοιξε και τις πόρτες του το εκκλησάκι που είναι αφιερωμένο στο όνομα της Παναγίας.
Λείπουν βέβαια οι ευχές, τα κομποσκοίνια και οι γραμμένες προσευχές στους τοίχους του, όμως οι τοιχογραφίες του είναι ίδιες με τις προηγούμενες, αναδιαμορφωμένες και ανακαινισμένες.

Το εκκλησάκι αυτό, σε μία μικρή στοά, είναι λίγο κάτω από τη γη, καθώς για να προσευχηθεί κανείς χρειάζεται να κατέβει τα σκαλοπατάκια του. Μπαίνοντας εκεί στο πάνω μέρος του, υπάρχει μία τοιχογραφία με την Κοίμηση της Θεοτόκου.

Δεξιά απεικονίζονται τα Εισόδια της Θεοτόκου και αριστερά η Υπαπάντη, ενώ στο κέντρο του υπόγειου μικρού αυτού ξωκλησιού υπάρχει μία μεγάλη εικόνα όπου αποτυπώνεται η Γέννηση του Κυρίου, με την Παναγία να ετοιμάζεται να πάρει στην αγκαλιά της το Θείο Βρέφος.

Όλες οι τοιχογραφίες και η κεντρική εικόνα του μικρού ξωκλησιού έχουν να κάνουν με τα κυριότερα σημεία της ζωής της Θεοτόκου, όπου είναι άλλωστε και αφιερωμένο.

Πρόκειται για ένα μικρό εκκλησάκι, ένα ξωκλήσι στο κέντρο της Πάτρας, αφιερωμένο στην Παναγία, οι πόρτες του οποίου είναι ανοικτές από το πρωί έως το βράδυ, με τους πιστούς Πατρινούς να μπορούν να πηγαίνουν όποτε θέλουν και να προσεύχονται στη Χάρη της.

Ένα μικρό ξωκλήσι, σε μία στοά, αφιερωμένο στην Παναγία, στο κέντρο της Πάτρας (pics) Ένα μικρό ξωκλήσι, σε μία στοά, αφιερωμένο στην Παναγία, στο κέντρο της Πάτρας (pics) Ένα μικρό ξωκλήσι, σε μία στοά, αφιερωμένο στην Παναγία, στο κέντρο της Πάτρας (pics)
Πηγή: patrasevents.gr