Φοιτητές Πάτρας: Στον «αέρα» πάνω από 1.000 σπουδαστές και 650 ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτές του Δημόσιου ΙΕΚ

[quote_regular name=”” icon_quote=”no”][/quote_regular]Στον «αέρα» βρίσκονται πάνω από 1000 σπουδαστές του Δημόσιου ΙΕΚ της Πάτρας, του πολυπληθέστερου Επαγγελματικής Κατάρτισης της χώρας, καθώς αν και βρισκόμαστε στα μέσα του Νοεμβρίου, ακόμη δεν έχουν ξεκινήσει τα μαθήματα. Σε αναμονή όμως, βρίσκονται και οι 650 επιστήμονες που έχουν κάνει αίτηση να διδάξουν φέτος στο Δημόσιο ΙΕΚ της Πάτρας.

Να σημειωθεί ότι φέτος καταρρίφθηκε κάθε ρεκόρ ενδιαφέροντος για τις θέσεις των ωρομισθίων καθηγητών, φαινόμενο που εν πολλοίς αποδίδεται στην αυξημένη ανεργία σε όλους τους επιστημονικούς κλάδους.

Στο Δημόσιο ΙΕΚ της Πάτρας όπως γράφει το thebest, στο τέρμα της Αγίας Σοφίας, για φέτος έχουν προγραμματιστεί να λειτουργήσουν 23 ειδικότητες, καλύπτοντας ένα μεγάλο εύρος κατάρτισης συνδεδεμένο με τις ανάγκες της τοπικής αγοράς εργασίας.

Αν και επισήμως από το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει ανακοινωθεί το πότε ακριβώς θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους τα Δημόσια ΙΕΚ, όπως πληροφορείται το thebest.gr, από παράγοντες του Υπουργείου δίνονται διαβεβαιώσεις ότι σε καμία των περιπτώσεων δεν πρόκειται να χαθεί το εξάμηνο.

Εκτιμήσεις ανθρώπων, που είναι σε θέση να γνωρίζουν, αναφέρουν ότι, επικρατέστερη περίοδος έναρξης των μαθημάτων είναι μεταξύ 23 και 26 Νοεμβρίου και σε κάθε περίπτωση πριν από τον Δεκέμβριο.

Σχόλια:

more recommended stories