Πανεπιστήμιο Πατρών: Με ισχυρή πλειοψηφία ψηφίστηκε ο Στρατηγικός Σχεδιασμός Ακαδημαϊκής και Ερευνητικής Ανάπτυξης

Πέρασε από την Έκτακτη Συνεδρίαση της Συγκλήτου ο Στρατηγικός Σχεδιασμός Ακαδημαϊκής και Ερευνητικής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Πατρών

Με ισχυρή πλειοψηφία ψηφίστηκε ο Στρατηγικός Σχεδιασμός Ακαδημαϊκής και Ερευνητικής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Πατρών στην Έκτακτη Συνεδρίαση της Συγκλήτου.

Πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα 22.3.21 και ώρα 16:00 η Έκτακτη Συνεδρίαση της Συγκλήτου με μοναδικό θέμα τη συζήτηση για το Στρατηγικό Σχεδιασμό της Ακαδημαϊκής και Ερευνητικής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Πατρών, η οποία ολοκληρώθηκε στις 9:30 μ.μ. Στη Συνεδρίαση της Συγκλήτου είχαν προσκληθεί και παρευρέθησαν ο Περιφερειάρχης Ν. Φαρμάκης, επικεφαλής συνδυασμών του Περιφερειακού Συμβουλίου, Βουλευτές των Νομών Αχαΐας, Ηλείας, Αιτωλοακαρνανίας και οι Δήμαρχοι των πέντε πόλεων Αιγιαλείας, Μεσολογγίου  Αμαλιάδας (Δήμος Ήλιδας), Πύργου και Αγρινίου, στις οποίες εδρεύουν Τμήματα του Πανεπιστημίου Πατρών.

Η Πρυτανική Αρχή κατέθεσε προς συζήτηση στη Σύγκλητο την πρόταση του Στρατηγικού Σχεδιασμού της Ακαδημαϊκής και Ερευνητικής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Πατρών, την οποία εκπόνησε η ορισθείσα από την Σύγκλητο Επιτροπή. Παρουσιάζοντας σε σύνοψη την πρόταση στη Σύγκλητο ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Καθηγητής Χρήστος Μπούρας, επεσήμανε ότι η Επιτροπή με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους φοιτητές, στους εργαζόμενους και τους διδάσκοντες αλλά και στη Πολιτεία και την Κοινωνία, καταθέτει σήμερα προ ψήφιση το παρόν Στρατηγικό Σχέδιο για την Ακαδημαϊκή και Ερευνητική Ανάπτυξη του Πανεπιστημίου Πατρών.

Στη συνέχεια ακολούθησε εκτενής συζήτηση των αιρετών με κατάθεση απόψεων, αλλά και έντονων διαφωνιών επί της πρότασης του Στρατηγικού Σχεδιασμού. Εκ των προσκληθέντων συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Ν. Φαρμάκης, επικεφαλής συνδυασμών του Περιφερειακού Συμβουλίου, οι Βουλευτές των Νομών Αχαΐας, Ηλείας, Αιτωλοακαρνανίας κ.κ. Χ. Αλεξοπούλου, Δ. Κωνσταντόπουλος, Γ. Παπανδρέου, Ν. Καραθανασόπουλος, Α. Τσιγκρής, Ι. Φωτήλας, Α. Κατσανιώτης και Δ. Αυγερινοπούλου. Επίσης οι Δήμαρχοι κ.κ. Δ. Καλογερόπουλος, Κ. Λύρος, Ι. Λυμπέρης, Π. Αντωνακόπουλος, Γ. Παπαναστασίου, των πέντε πόλεων Αιγίου, Μεσολογγίου, Αμαλιάδας (Δήμος Ήλιδας), Πύργου και Αγρινίου. Ο Δήμαρχος Πατρέων κ. Κ. Πελετίδης δεν παραβρέθηκε στη Συνεδρίαση.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Αναγνωστοπούλου Σία, Βαρεμένος Γιώργος, Καλαματιανός Διονύσης- Χαράλαμπος, Μάρκου Κωνσταντίνος και Μωραΐτης Θάνος δεν μετείχαν με ομόφωνη απόφαση και με επιστολή που απέστειλαν, ανέλυσαν τους λόγους αποχής τους με την παράκληση η επιστολή να διαβαστεί στην Συνεδρίαση. Επίσης δεν μετείχε και απέστειλε επιστολή ο βουλευτής Ηλείας κ. Α. Νικολακόπουλος.

Μετά το πέρας των τοποθετήσεων των αιρετών συνεχίστηκε η Συνεδρίαση με τοποθετήσεις των μελών της Συγκλήτου.

Τέλος, η Σύγκλητος ψήφισε με ισχυρή πλειοψηφία την πρόταση του Στρατηγικού Σχεδιασμού της Ακαδημαϊκής και Ερευνητικής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Πατρών. Ειδικότερα επί των 51 παρόντων (το σύνολο της Συγκλήτου χωρίς καμία απουσία), 45 ψήφισαν υπέρ, 3 λευκά και 3 ψήφισαν κατά.

Σχόλια:

more recommended stories