Πάτρα: Στο δρόμο εισαγγελέας για εποπτεία

Εισαγγελέας θα εποπτεύει στην Αχαΐα τα αστυνομικά μέτρα και τους ελέγχους που θα γίνονται για την εφαρμογή της απόφασης του αρχηγού της Αστυνομίας, με την οποία απαγορεύονται όλες οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις, στις οποίες συμμετέχουν τέσσερα ή περισσότερα άτομα, από σήμερα έως και τις 9:00 το βράδυ της 18ης Νοεμβρίου.

Στην δήλωση αυτή προχώρησε σήμερα ο αστυνομικός διευθυντής Αχαΐας, ταξίαρχος Γιώργος Μιχαλόπουλος, ο οποίος, καλεί τους πολίτες, “να λειτουργήσουν με υπευθυνότητα και σεβασμό, ως προς την εφαρμογή της απόφασης του αρχηγού της Αστυνομίας”.

Σύμφωνα πάντα με τον αστυνομικό διευθυντή Αχαΐας, “η συγκεκριμένη απόφαση έχει ως γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας από την διασπορά του κορονοϊού και η Αστυνομία θα είναι επιφορτισμένη με την εφαρμογή της”.

Επίσης, υπενθυμίζει ότι “οι κυρώσεις που προβλέπονται για όσους παραβιάσουν τα ειδικά αυτά μέτρα είναι οι εξής:

• Διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ στα νομικά πρόσωπα και 3.000 ευρώ στα φυσικά πρόσωπα, που διοργανώνουν δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και

• Διοικητικό πρόστιμο 300 ευρώ στα πρόσωπα που παραβιάζουν την απαγόρευση συμμετέχοντας σε δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις”.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια:

more recommended stories