ΠΑΤΡΑ: Εξαιρούνται τα εστιατόρια και οι καφετέριες από την υποχρεωτική μάσκα

Τελικά θα φοράμε ή όχι μάσκα όταν καθόμαστε για καφέ ή για φαγητό σε εστιατόριο; Κι αν ναι πως θα τρώμε και πως θα πίνουμε;

Ο Σύλλογος Κατασηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής Αχαΐας, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ξεκαθαρίζει πως Η ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΚΑΘΗΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΚΕΑΝΑ:

“Σε ισχύ τίθενται από σήμερα τα νέα περιοριστικά μέτρα για την περιοχή της Αχαΐας, με τα δύο βασικά να είναι η επιβολή χρήσης μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους και η αλλαγή ωραρίου των καταστημάτων εστίασης, στα οποία επιβάλλεται να κλείνουν από τις 12:00 τα μεσάνυχτα έως τις 5:00 το πρωί.

Αρχικά, θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι με τις μέχρι τώρα ισχύουσες διατάξεις, Η ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΚΑΘΗΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ.

Αναφορικά με την επιβολή του συνόλου των νέων μέτρων θα θέλαμε να διατυπώσουμε κάποιες σκέψεις.

Όπως είναι γνωστό, μέχρι στιγμής η εστίαση δεν έχει προκαλέσει κρούσματα και σε συνδυασμό με το γενικό αριθμό των κρουσμάτων της Αχαΐας, ο οποίος είναι πολύ χαμηλότερος του ορισμένου δείκτη επικινδυνότητας, με βάση του συντελεστές του ΕΟΔΥ, δεν κατανοούμε απόλυτα την ένταξη του νομού στο πλαίσιο των αυξημένων μέτρων προστασίας, όπως σε άλλες περιοχές που είναι στοιχειοθετημένα επιβαρυμένες. Επίσης διαπιστώνουμε πως ο νομός μας έχει μπει σε ακραία επιβολή μέτρων, όπως η ευρεία χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους, κανονισμός που δεν έχει επιβληθεί σε άλλες πόλεις με σαφώς περισσότερα κρούσματα.

Θεωρούμε επίσης, ότι το μέτρο που κλείνει τα καταστήματα εστίασης και αναψυχής στις 12:00, πρώτον δεν αποτελεί ουσιαστικό μέτρο πρόληψης και δεύτερον θα οδηγήσει ξανά σε φαινόμενα ανεξέλεγκτου συνωστισμού σε δημόσιους χώρους, όπως πλατείες, σκάλες κλπ χωρίς καμία τήρηση των πρωτοκόλλων υγιεινής”.

Σχόλια:

more recommended stories