Πάτρα: Ενταση στο ΔΣ της ΔΕΥΑΠ για το αντλιοστάσιο των Βραχνεΐκων

Τρέχει για να περισώσει νομικά το πολυσυζητημένο «παράφωνο» αντλιοστάσιο των Βραχνεϊκων η ΔΕΥΑΠ, στριμωγμένη από τις διατάξεις που έχει κατάφωρα παραβεί.

Χθες έγινε μια πολύ έντονη συνεδρίαση του ΔΣ της επιχείρησης όπου η προσκείμενη στην παράταξη Πελετίδη πλευρά υποδέχθηκε θορυβωδώς και με αποδοκιμασίες την εισήγηση που έκανε η εκπρόσωπος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ευτυχία Μπάρλου, η οποία κατέδειξε τι προβλέπει η νομοθεσία, την οποία παρέβη η δημοτική αρχή, και τώρα περιέρχεται σε αδιέξοδο, αφού το κτίσμα δεν μπορεί να νομιμοποιηθεί.

Οπως έχει γράψει η «Π», η ΔΕΥΑΠ προέβη σε ανέγερση κτίσματος που οι διαστάσεις του υπερέβησαν τις προβλέψεις της μελέτης.

Στις περιπτώσεις αυτές, οι υπερβάσεις πρέπει να νομιμοποιούνται εγκαίρως, και πριν την κατασκευή, με τις κατάλληλες αναθεωρήσεις. Αλλά αυτό δεν έγινε.

Οφειλε επίσης η διοίκηση να έχει πάρει έγκριση από το συμβούλιο πριν προχωρήσει τις διαδικασίες. Ούτε αυτό έκανε, αλλά έφερε το θέμα εκ των υστέρων στο ΔΣ, συναντώντας αντιδράσεις.

Τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο, από τη στιγμή που το κτίσμα έγινε στον αιγιαλό. Πλέον η νομιμοποίησή του δεν είναι εφικτή, και ήδη πολίτες έχουν κινηθεί δικαστικά, για να πετύχουν κατεδάφιση και αναθεώρηση του σχεδίου της υποδομής.

Αυτή τη στιγμή η ΔΕΥΑΠ απειλείται με πρόστιμο και υποχρεωτική συμμόρφωση με τον νόμο, ό,τι και αν συνεπάγεται αυτό για την επέκταση του αποχετευτικού δικτύου.

Προς το παρόν, η επιχείρηση προσπαθεί να εκδώσει εγκρίσεις εκ των υστέρων εξ ου και προσπαθεί να αναχαιτίσει δυναμικά τις αντίθετες φωνές που επισημαίνουν παρανομία, γιατί η δημόσια έκθεση δυσχεραίνει τις προσπάθειές της.

Σχόλια:

more recommended stories