ΠΑΤΡΑ-ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ: Κεκλεισμένων των θυρών η θεία λειτουργία, χωρίς δοξολογία και λιτανεία για πρώτη φορά φέτος στα χρονικά

ΠΑΤΡΑ-ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ: Κεκλεισμένων των θυρών η θεία λειτουργία, χωρίς δοξολογία και λιτανεία για πρώτη φορά φέτος στα χρονικά

Κεκλεισμένων των θυρών η θεία λειτουργία, χωρίς δοξολογία και λιτανεία για πρώτη φορά φέτος στα χρονικά

Ὡς τῶν Ἀποστόλων Πρωτόκλητος, καὶ τοῦ Κορυφαίου αὐτάδελφος, τῷ Δεσπότῃ τῶν ὅλων Ἀνδρέα ἱκέτευε, εἰρήνην τῇ οἰκουμένῃ δωρήσασθαι, καὶ ταῖς ψυχαῖς ἡμῶν τὸ μέγα ἔλεος…

LIVE-ΠΑΤΡΑ: Δείτε ζωντανά τη Θεία Λειτουργία της εορτής του Αποστόλου Ανδρέα

Για πρώτη φορά φέτος, οι Πατρινοί αλλά και οι ορθόδοξοι χριστιανοί από κάθε γωνιά της Ελλάδας που κατέφθαναν στην αχαϊκή πρωτεύουσα δεν θα μπορέσουν να τιμήσουν με την παρουσία τους τον Πρωτόκλητο των Αποστόλων, Ανδρέα, πολιούχο και προστάτη της πόλεώς μας.

Η πανδημία του κορωνοϊού και το γενικευμένο Lockdown που ισχύει σ’ όλη τη χώρα, φέτος, για πρώτη φορά στην ιστορία των Πατρών, οι πιστοί δεν θα μπορέσουν να μετέχουν στον θρησκευτικό εορτασμό τιμώντας την μνήμη του Απόστολου Ανδρέα.

Δεν θα σχηματιστεί το ποτάμι της ευλάβειας μπροστά στον πανσεβάσμιο θησαυρό της Πάτρας, την Τιμία Κάρα του Αγίου Ανδρέου και στον Σταυρό του Μαρτυρίου του Πρωτόκλητου των Αποστόλων, από τον οποίο αντλούμε δύναμη και ευλογία.

Η μεγάλη αυτή δωρεά που επεφύλλαξε ο Κύριος για την αχαϊκή πρωτεύουσα, η οποία έχει καθαγιασθεί από το αίμα του Πρωτόκλητου των Αποστόλων Αγίου Ανδρέου γι΄ αυτό και φέρει τον τίτλο της αποστολικής πόλης αποτελεί η μοναδική τιμή για τους Πατρινούς, οι οποίοι με πόνο ψυχής δεν μπορούν να τιμήσουν τον Άγιο κατά τη σημερινή ημέρα της εορτής της μνήμης του.

Φέτος, ο εορτασμός δεν θα είναι μεγαλοπρεπής όπως συνέβαινε κάθε χρόνο με την παρουσία χιλιάδων πιστών αλλά και την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας.

Οι θύρες του περικαλούς και επιβλητικού Ναού του Αγίου Ανδρέου θα είναι κλειστές λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού που ταλανίζει όχι μόνο τη χώρα μας αλλά και όλο τον κόσμο.

Δεν θα τελεστεί η πανηγυρική πολυαρχιερατική θεία λειτουργία και η δοξολογία παρουσία αρχών και φορέων στον περικαλλή κι επιβλητικό νέο Ιερό Ναό του πολιούχου μας, ούτε η καθιερωμένη λιτανεία της Τιμίας Κάρας του Πρωτοκλήτου και της ιεράς εικόνας του Αγίου Ανδρέου συνοδεία αγημάτων του στρατού, μαθητών σχολείων, της μπάντας του Δήμου, κλήρου και λαού, στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας στην Αγίου Ανδρέου.

Οι συναθροίσεις δεν επιτρέπονται λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και επειδή προέχει η υγεία, φέτος, θα τιμήσουμε τον Πολιούχο και Προστάτη μας στα σπίτια μας…

ΓΝΩΜΗ

Σχόλια:

more recommended stories