OΛΕΣ ΟΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ: Ιδού γιατί έκλεισαν οι καφετέριες στην Αγίου Νικολάου

OΛΕΣ ΟΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ: Ιδού γιατί έκλεισαν οι καφετέριες στην Αγίου Νικολάου

Λουκέτο σε τρία μεγάλα καταστήματα εστίασης και αναψυχής της Πάτρας μπήκε το απόγευμα της Παρασκευής με αποτέλεσμα η τοπική οικονομία να δεχθεί ένα ακόμα καίριο πλήγμα σε μια περίοδο δύσκολη για την επιχειρηματικότητα της πόλης. Τα καταστήματα που έκλεισαν και ανήκουν στην οικογένεια Καρπή είναι το Cibo-cibo, τo Greco και το Bibliotheca, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες τις επόμενες ημέρες σειρά παίρνει και τέταρτο κατάστημα.

Μέσα σε λίγες ώρες μένουν χωρίς δουλειά, δεκάδες νέοι, ενώ ανυπολόγιστες είναι ακόμα οι επιπτώσεις για μια σειρά τοπικών επιχειρήσεων με τις οποίες συνεργάζονταν τα καταστήματα αυτά. Το «λουκέτο» έγινε υποχρεωτικά λόγω έξωσης που επέβαλε τους επιχειρηματίες ο ιδιοκτήτης του κτιρίου, που βρίσκεται στην συμβολή της Αγίου Ανδρέου με τον πεζόδρομο της Αγίου Νικολάου, στο οποίο στεγάζονται. Βέβαια η ιστορία έχει παρελθόν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Κόσμου» υπήρχε εδώ και μήνες έντονη διαμάχη μεταξύ του ιδιοκτήτη των καταστημάτων Γιάννη Καρπή και του ιδιοκτήτη των ακινήτων κ. Κρητικού. Μάλιστα ο πρώτος είχε κινήσει διαδικασία να συμψηφίσει τα οφειλόμενα ενοίκια με τον «αέρα» που στο παρελθόν είχε δώσει, κάτι που προφανώς νομικά δεν «έστεκε»! Τα ποσά των οφειλομένων ενοικίων αυξάνονταν κι έτσι οι δύο πλευρές έλυσαν τις διαφορές τους στα Δικαστήρια! Όπως ήταν αναμενόμενο ο ιδιοκτήτης των κτιρίων (οικογένεια Κρητικού) κέρδισε την υπόθεση και το Δικαστήριο διέταξε την έξωση των ιδιοκτητών των καταστημάτων!

Σχόλια:

more recommended stories