H TESLA στην Πάτρα – Δεύτερος σταθμός φόρτισης

Η Tesla έθεσε πριν λίγες μόλις σε λειτουργία τον δεύτερο σταθμό φόρτισης υψηλής ισχύος, ο οποίος βρίσκεται στον Ψαθόπυργο,

Σε συνέχεια των προσπαθειών της να υποστηρίξει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα στην Ελλάδα, η Tesla έθεσε πριν λίγες μόλις σε λειτουργία τον δεύτερο σταθμό φόρτισης υψηλής ισχύος, ο οποίος βρίσκεται στον Ψαθόπυργο, στον αυτοκινητόδρομο Α8 που συνδέει την Αθήνα με την Πάτρα.

Ο σταθμός αποτελείται από 8 ταχυφορτιστές – 4 σε κάθε ρεύμα κυκλοφορίας του αυτοκινητόδρομου – οι οποίο λειτουργούν σε ισχύ έως 250 kW.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλες οι τοποθεσίες των σταθμών Supercharger της Tesla εμφανίζονται στο σύστημα πλοήγησης του αυτοκινήτου «για να βοηθήσουν στο σχεδιασμό της διαδρομής». Επιπλέον, το ενσωματωμένο Trip Planner κατευθύνει αυτόματα τους οδηγούς των μοντέλων της Tesla, μέσω των Superchargers, στον προορισμό τους.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Tesla «η ταχεία φόρτιση είναι απλή και βολική», με τη χρέωση στους πελάτες να γίνεται ανάλογα με την ποσότητα της ενέργειας που αντλούν από τους φορτιστές και με κόστος 0,35€ ανά kWh.

pelop

Σχόλια:

more recommended stories