Ερχεται mega εμβολιαστικό κέντρο και στην Πάτρα

Τρέχει με γοργούς ρυθμούς ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για τη λειτουργία μεγάλου εμβολιαστικού κέντρου στην Πάτρα, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για επίσημες ανακοινώσεις άμεσα, διά στόματος Νίκου Χαρδαλιά που καταφθάνει στην Πάτρα. Η περίπτωση της Πάτρας και της Αχαΐας συγκαταλέγεται στα μεγάλα στοιχήματα που έχει θέσει η κυβέρνηση την άνοιξη που διανύουμε για την επιστροφή στην οικονομική και κοινωνική κανονικότητα.

Αλλαγή πλεύσης έχει αποφασιστεί στην ανάπτυξη μεγάλου εμβολιαστικού κέντρου στην Πάτρα. Στην πόλη, ναι μεν θα λειτουργήσει ένα μεγάλο και άρτια οργανωμένο κέντρο, αλλά αυτό δεν θα φιλοξενηθεί τελικά στους χώρους του Παμπελοποννησιακού Σταδίου, τις εγκαταστάσεις του οποίου δέχθηκε να διαθέσει ο Δήμος Πατρέων. Πληροφορίες της «Π» αναφέρουν ότι τα κυβερνητικά στελέχη έχουν καταλήξει στην επιλογή στεγασμένου χώρου που βρίσκεται στη ζώνη του νότιου λιμανιού. Ο χειρισμός του θέματος και η τακτοποίηση όλων των αναγκαίων διαδικασιών γίνονται σε κεντρικό επίπεδο και αναμένονται ανακοινώσεις.

ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΓΙΑΤΡΟΙ

Την επιθυμία τους να ενταχθούν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στη μάχη κατά του κορονοϊού έχουν εκφράσει 32 ιδιώτες γιατροί μέλη του Ιατρικού Συλλόγου της Πάτρας.

Οπως επεσήμανε, μιλώντας στην ΕΡΤ, η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, Αννα Μαστοράκου, πρόκειται για γιατρούς γενικής ιατρικής, πνευμονολόγους και λοιμωξιολόγους, μεταξύ αυτών και γιατροί, που μπορούν να ενισχύσουν τα εμβολιαστικά κέντρα. Αυτό που χρειάζεται είναι η νομοθετική ρύθμιση για την ένταξη και την τοποθέτησή τους.

54 ΝΕΚΡΟΙ-735 ΣΤΙΣ ΜΕΘ

Την καταγραφή 54 νέων κρουσμάτων στην Αχαΐα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ χθες. Συνολικά στη Δυτική Ελλάδα, καταγράφθηκαν 82 νέα κρούσματα (20 στην Ηλεία και 8 στην Αιτωλοακαρνανία).

>Πανελλαδικά, τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου covid-19 που καταγράφηκαν το προηγούμενο 24ωρο από τον ΕΟΔΥ, ανήλθαν στα 1.449, εκ των οποίων 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

> Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανήλθε σε 254.031 (ημερήσια μεταβολή +0.6%), εκ των οποίων 51.5% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 55 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.605 σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

> Οι νέοι θάνατοι ασθενών ανήλθαν στους 54, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 7.880 θάνατοι. Το 95.7% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

> Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 735 (64.4% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 82.3% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.664 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 422 (ημερήσια μεταβολή +13.75%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 438 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη, ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη.

> Από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι σήμερα, στα εργαστήρια που διενεργούν ελέγχους για τον νέο κορονοϊό και που δηλώνουν συστηματικά το σύνολο των δειγμάτων που ελέγχουν, έχουν συνολικά ελεγχθεί 4.121.854 κλινικά δείγματα, ενώ από μονάδες υγείας και κλιμάκια του ΕΟΔΥ που διενεργούν ελέγχους «Rapid Ag» έχουν ελεγχθεί 2.276.371 δείγματα. O μέσος όρος του επταημέρου είναι 39.744 δειγματοληπτικοί έλεγχοι.

Πηγή: pelop.gr

Σχόλια:

more recommended stories