Συναγερμός στο τούνελ της Περιμετρικής Πατρών-Δείτε ΒΙΝΤΕΟ από την άσκηση ετοιμότητας στις σήραγγες

Συναγερμός στο τούνελ της Περιμετρικής Πατρών-Δείτε ΒΙΝΤΕΟ από την άσκηση ετοιμότητας στις σήραγγες

Στην Ολυμπία Οδό η οδική ασφάλεια είναι μέλημα πρώτης προτεραιότητας. Για το λόγο αυτό, πραγματοποιούνται τακτικά ασκήσεις ετοιμότητας με στόχο τον καλύτερο δυνατό συντονισμό των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση συμβάντος, καθώς και την αξιολόγηση των διαδικασιών που εφαρμόζονται από κάθε εμπλεκόμενο μέρος.

Το βράδυ της Τετάρτης 11 Νοεμβρίου 2015, πραγματοποιήθηκε άσκηση μεγάλης κλίμακας με τη συμμετοχή όλων των φορέων έκτακτης ανάγκης -Πυροσβεστική Υπηρεσία, Τροχαία Αυτοκινητοδρόμων και ΕΚΑΒ- στη σήραγγα «Αγ. Βαρβάρα» της Περιμετρικής Πατρών, στην κατεύθυνση προς Πύργο.

Οι Παρατηρητές των υπηρεσιών που έλαβαν μέρος στην άσκηση κατέγραψαν τις ενέργειες αρμοδιότητάς τους με τελικό σκοπό την κοινή αξιολόγηση των αποτελεσμάτων από τις Υπηρεσίες Ασφαλείας και τον Αρμόδιο Ασφάλειας Σηράγγων της Ολυμπίας Οδού και την υποβολή προτάσεων βελτίωσης.

Ασκήσεις σε σήραγγες μήκους 500μ. και πλέον, προβλέπονται από την ευρωπαϊκή και εθνική νομοθεσία και πραγματοποιούνται κάθε τέσσερα χρόνια, ενώ συχνά προσομοιώσεις ή /και ασκήσεις πραγματοποιούνται και στα ενδιάμεσα χρονικά διαστήματα.

Η Περιμετρική Πατρών περιλαμβάνει 12 σήραγγες, συνολικού μήκους 5 χλμ. εκ των οποίων τέσσερις έχουν μήκος μεγαλύτερο από 500μ. Πρόκειται για τις σήραγγες «Αγ. Βαρβάρα» και «Γηροκομείο» και στα δύο ρεύματα, των οποίων το μήκος κυμαίνεται από 640 έως 840 μέτρα.

Το 2011 αντίστοιχη άσκηση μεγάλης κλίμακας είχε πραγματοποιηθεί στη Σήραγγα «Γηροκομείο».

Δείτε στο video που ακολουθεί χαρακτηριστικά στιγμιότυπα της άσκησης από το Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας (ΚΔΚ) Περιμετρικής Πατρών, καθώς και από τον τόπο της άσκησης και την επέμβαση των υπηρεσιών. Το ΚΔΚ είναι επιφορτισμένο με την άμεση ενημέρωση των αρμόδιων υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης και το συντονισμό των περιπόλων και του προσωπικού της εταιρίας Λειτουργίας για την ασφαλή διακοπή και εκτροπή της κυκλοφορίας, όσο οι αρμόδιες υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης επεμβαίνουν στο συμβάν.

Σχόλια:

more recommended stories