Τα Χριστούγεννα φτάνουν στην Πάτρα και έτσι μετά τον Χριστουγεννιάτικο διάκοσμοπου άναψε, ξεκινούν και οι σχετικές ετοιμασίες που θα κάνουν ακόμα πιο γιορτινή την ατμόσφαιρα στην πόλη, δίνοντας την δυνατότητα σε οικογένειες και παιδιά να χαρούν την ομορφότερη περίοδο του χρόνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του patrasevents.gr από το Σαββατοκύριακο αυτό θα ξεκινήσουν οι εργασίες στην πλατεία Γεωργίου για την τοποθέτηση της Χριστουγεννιάτικης φάτνης. Η φάτνη θα τοποθετηθεί στο κέντρο της πλατείας (όπως πέρυσι) και θα περιβάλλεται απόδιάφορες ανθοσυνθέσεις που θα της δώσουν ένα χρώμα ακόμα πιο ζωντανό.

Στην πλατεία Γεωργίου θα τοποθετηθεί και το Χριστουγεννιάτικο χωριό που θα βάζει τα μικρά παιδιά, τις οικογένειες και τους Πατρινούς που θα περνούν από το σημείο, στο πνεύμα των Χριστουγέννων.

Βάρος όμως θα δοθεί σύμφωνα με πληροφορίες και σε άλλες πλατείες της Πάτρας. Οι Άγιοι Βασίληδες, φέτος, θα τοποθετηθούν ή στην πλατεία Τριών Συμμάχων ή στην πλατεία Όλγας, καθώς η οριστική απόφαση θα παρθεί σε συνεδρίαση που θα γίνει το πρωί της Πέμπτης.

Φαίνεται μάλιστα ότι μετά από αρκετά χρόνια οι Πατρινοί θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν παγοδρομίες την περίοδο των γιορτών. Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει ενδιαφέρον από ιδιώτη για την κατασκευή παγοδρομίου τις μέρες των Χριστουγέννων.

Το παγοδρόμιο αυτό θα τοποθετηθεί στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων και σίγουρα αναμένεται να δελεάσει μικρούς και μεγάλους, όπως είχε γίνει την χρονική περίοδο 2009-2010. Δεν αποκλείεται να υπάρξει και δεύτερο παγοδρόμιο στην Πάτρα, καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι σε μία τέτοια κίνηση προσανατολίζεται να προχωρήσει ο Εμπορικός Σύλλογος για την πλατεία Όλγας.

Πρόταση από ιδιώτη υπάρχει και για την τοποθέτηση καρουζέλ, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να έχει αποφασιστεί το μέρος ή η πλατεία της Πάτρας που θα τοποθετηθεί, αφού η Πλατεία Γεωργίου έχει αποκλειστεί, καθώς δεν θα υπάρχει χώρος.

Οι αρμόδιοι εξετάζουν ή την λύση της πλατείας Τριών Συμμάχων ή το πάνω μέρος της Τριών Ναυάρχων, χωρίς να είναι ακόμα τίποτα σίγουρο. Οριστικές αποφάσεις θα παρθούν μετά την συνεδρίαση που θα γίνει το πρωί της Πέμπτης.

Στις προθέσεις της δημοτικής αρχής είναι να αξιοποιηθούν και να μπει ένας Χριστουγεννιάτικος τόνος σε όσα περισσότερα σημεία της Πάτρας γίνεται για αυτό και θα υπάρξουν αποφάσεις για περιοχές πιο έξω από το ιστορικό κέντρο της πόλης, όπως η πλατεία Ελευθερίας, η πλατεία Παντοκράτορα, η πλατεία Αγίου Γεωργίου και η Τριών Ναυάρχων.

Σε ανάλογες κινήσεις για την περίοδο των Χριστουγέννων θέλει να προχωρήσει η δημοτική αρχή και για μεγάλες λαϊκές συνοικίες έξω από το κέντρο της Πάτρας όπως στα Ζαρουχλέικα, στην Οβρυά, στην Παραλία, στο Ζαβλάνι κτλ.

patrasevents.gr